Twee Computers Aansluiten Om Te Gamen

Inhoudsopgave:

Twee Computers Aansluiten Om Te Gamen
Twee Computers Aansluiten Om Te Gamen

Video: Twee Computers Aansluiten Om Te Gamen

Video: Twee Computers Aansluiten Om Te Gamen
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

De aanwezigheid van meerdere computers in een huis of appartement is al lang geen zeldzaamheid meer. En er is niets verrassends aan het feit dat hun eigenaren proberen deze apparaten te combineren tot één lokaal netwerk. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn: van het creëren van een gedeelde internetverbinding tot een banaal coöperatief netwerkspel. In ieder geval zijn de stappen voor het aansluiten van computers op een netwerk identiek.

Twee computers aansluiten om te gamen
Twee computers aansluiten om te gamen

Het is nodig

  • netwerk kabel
  • router
  • schakelaar
  • router

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat elke computer een vrije sleuf in de netwerkkaart heeft. Het is nodig voor de kabelverbinding van computers met elkaar. Het is een directe verbinding die de eenvoudigste en goedkoopste optie is om twee computers aan te sluiten.

Stap 2

Steek de verschillende uiteinden van de netwerkkabel in de vrije sleuven voor de netwerkkaarten van de computers. Wacht tot het besturingssysteem het netwerk automatisch detecteert en configureert.

Stap 3

Als de game die je hebt geselecteerd een specifiek IP-adres vereist voor een apparaat, open dan de eigenschappen van de netwerkverbinding. Ga naar de instellingen van het internetprotocol TCP/IPv4 en vul de velden "IP-adres" en "Subnetmasker" in. Houd er rekening mee dat het subnetmasker op beide apparaten hetzelfde moet zijn en dat de IP-adressen slechts het vierde cijfer mogen verschillen. Voorbeeld:

192.168.1.1; 255.255.255.0 en 192.168.1.5; 255.255.255.0.

Stap 4

Als je al een switch, router of router in je appartement hebt geïnstalleerd, dan hoeven de computers niet direct met elkaar verbonden te zijn, maar kun je beide computers op deze apparaten aansluiten.

Aanbevolen: