Een Afbeelding Uitrekken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Uitrekken In Photoshop
Een Afbeelding Uitrekken In Photoshop

Video: Een Afbeelding Uitrekken In Photoshop

Video: Een Afbeelding Uitrekken In Photoshop
Video: Compositie vergroten in Photoshop 2023, Maart
Anonim

Niet altijd en niet alle afbeeldingen zijn perfect, of het nu een tekening of een foto is. Soms moet je iets aanpassen. Als u een afbeelding moet uitrekken, zijn er verschillende manieren om dit in Adobe Photoshop te doen.

Een afbeelding uitrekken in Photoshop
Een afbeelding uitrekken in Photoshop

instructies:

Stap 1

De verwerkingsmethode en dus het uiteindelijke resultaat hangt af van de gebreken die aanwezig zijn in de originele foto. Als de verhoudingen van de afbeelding worden geschonden, kan de procedure als volgt zijn. Start de editor en open het gewenste bestand. Selecteer uw tekening met het juiste gereedschap (sneltoets - Latin M) en klik met de rechtermuisknop op de selectie.

Stap 2

Er wordt een contextmenu geopend. Selecteer het item Vrije transformatie ("Vrije transformatie"). Als u de afbeelding horizontaal wilt uitrekken, verplaatst u de muiscursor naar de rechter- of linkerrand van de afbeelding, indien verticaal, respectievelijk naar de boven- of onderrand. De cursor verandert in een tweekoppige pijl.

Stap 3

Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, sleept u het afbeeldingskader naar de gewenste kant. De tekening zal uitrekken. Laat de muisknop los en dubbelklik op de selectie. Of selecteer een andere tool en ga in het aanvraagvenster akkoord met de zojuist aangebrachte wijzigingen. Met deze methode komt de grootte van de bijgewerkte afbeelding mogelijk niet overeen met de grootte van het canvas.

Stap 4

Als u weet dat er niet genoeg ruimte op het canvas is, vergroot u het formaat van tevoren. Selecteer hiervoor Canvasgrootte in het menu Afbeelding. Geef in het geopende venster de nieuwe beeldverhouding op en klik op de knop OK. Als de maat van het canvas daarentegen te groot bleek te zijn, knip het dan af. Om dit te doen, selecteert u het deel van de afbeelding dat moet blijven, in het menu Afbeelding selecteert u Bijsnijden ("Bijsnijden").

Stap 5

U kunt het beeld ook uitrekken door de gewenste beeldverhouding in te stellen. Kies in het menu Afbeelding de optie Afbeeldingsgrootte. Schakel in het geopende venster het veld Verhoudingen beperken uit en stel de gewenste waarden in de groep Pixelafmetingen in. Klik op de OK-knop.

Populair per onderwerp