Een BIOS-wachtwoord Van Een Laptop Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een BIOS-wachtwoord Van Een Laptop Verwijderen
Een BIOS-wachtwoord Van Een Laptop Verwijderen

Video: Een BIOS-wachtwoord Van Een Laptop Verwijderen

Video: Een BIOS-wachtwoord Van Een Laptop Verwijderen
Video: How to Remove Bios Password on Laptop (Easy Tutorial) 2024, April
Anonim

Het BIOS-wachtwoord beschermt uw computer en laptop tegen onbevoegde toegang. Het werkt efficiënt en betrouwbaar. Bijna elk laptopmodel is uitgerust met een basis BIOS-systeem, dat de volledige werking van het besturingssysteem mogelijk maakt. Er doen zich vaak situaties voor waarin veel gebruikers het wachtwoord niet kunnen verwijderen. Dit is niet erg moeilijk om te doen, je moet alleen bepaalde regels volgen.

Een BIOS-wachtwoord van een laptop verwijderen
Een BIOS-wachtwoord van een laptop verwijderen

Het is nodig

Laptop, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Het is noodzakelijk om de huidige instellingen te resetten, de standaardconfiguraties te herstellen. Alle huidige instellingen die u zelf hebt ingesteld, worden ook vernietigd. Er zijn verschillende manieren om de instellingen te resetten. Veel moederborden bevatten een jumper voor het wissen van de CMOS. Deze bevindt zich naast de batterij. Om hier zeker van te zijn, kijk je naar de instructies voor het moederbord. Op sommige laptops kunnen er slechts twee contacten zijn in plaats van een jumper. Ze moeten worden gesloten met een soort metalen voorwerp en de instellingen worden gereset.

Stap 2

Als er een jumper is, zet u de laptop volledig uit. Installeer vervolgens de jumper. Het zal de contacten sluiten. Zet de laptop aan, maar let op dat hij niet opstart. CMOS-instellingen worden gewist.

Stap 3

Verwijder in de volgende stap de jumper en zet de laptop weer aan. De monitor kan u vragen om op F1 te drukken. Dit is nodig voor het instellen van parameters van hetzelfde BIOS.

Stap 4

Als u niets anders nodig heeft, drukt u op de F1-knop en zoekt u de kolom 'Opslaan en afsluiten'. Dat is alles. De computer start op zonder een BIOS-wachtwoord.

Stap 5

Als er geen jumper is, verwijder dan de CR2032-batterij, CMOS-voeding. Plaats het na 10 minuten terug. Het wachtwoord verdwijnt uit het BIOS. Maar het komt ook voor dat u het wachtwoord op een laptop alleen in servicecentra kunt verwijderen. De aanwezigheid van een servicewachtwoord is vaak te vinden op moderne modellen. Neem in dat geval contact op met het servicecentrum.

Aanbevolen: