Hoe Te Wissen Met Tekens

Inhoudsopgave:

Hoe Te Wissen Met Tekens
Hoe Te Wissen Met Tekens

Video: Hoe Te Wissen Met Tekens

Video: Hoe Te Wissen Met Tekens
Video: Alles over teken in Nederland: van voorkomen tot veilig verwijderen 2024, Mei
Anonim

Veel moderne tekstverwerkingsprogramma's bieden een uitgebreide set functies voor de snelste bewerking van tekst. MS Office Word is verreweg de handigste en meest populaire tekstdocumenteditor onder gebruikers.

Hoe te wissen door tekens
Hoe te wissen door tekens

Noodzakelijk

MS Office-Word

instructies:

Stap 1

Open de tekst waarin u een fragment moet wissen in een editor, bijvoorbeeld in Microsoft Office Word. Plaats de cursor achter het teken dat u wilt verwijderen en druk op de Backspace-toets. Hiermee worden tekens één voor één uit het tekstbestand verwijderd.

Stap 2

Verplaats de cursor naar de positie voorafgaand aan de te wissen tekens. Druk het gewenste aantal keren op de delete-toets totdat alle overbodige tekens uit de tekst zijn gewist.

Stap 3

Als u meerdere tekens achter elkaar moet wissen, gebruik dan de selectie van onnodige tekst in de editor met de linkermuisknop en druk op de Delete- of Backspace-toets, er zal geen fundamenteel verschil zijn. Om te verwijderen en vervolgens te plakken, gebruikt u het menu-item van de rechtermuisknop "Knippen", en verplaatst u vervolgens de cursor naar de positie waar u de tekst wilt kopiëren en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer "Invoegen".

Stap 4

Als u meerdere symbolen uit de tekst wilt verwijderen die niet aangrenzend zijn, selecteert u de eerste met de linkermuisknop, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt, selecteert u de tweede, derde enzovoort. Druk op Delete of Backspace, voor het volgende kopiëren na het verwijderen gebruikt u ook de acties "Knippen" en "Plakken".

Stap 5

Als u bepaalde tekens in de tekst wilt verwijderen, opent u deze met de Microsoft Office Word-editor. Selecteer het menu-item "Zoeken" en voer in het kleine venster dat verschijnt het teken in dat u wilt verwijderen. Nadat het systeem de resultaten heeft gevonden, kunt u deze wissen. Dit is handig in gevallen waarin de tekst ongewenste woorden en tekens bevat die moeten worden verwijderd, en de hoeveelheid informatie te groot is om handmatig te doorzoeken. Vervanging werkt op dezelfde manier - selecteer deze actie in Word, voer het woord in dat u wilt wissen op de eerste regel en in de tweede het woord waarmee u het wilt vervangen.

Aanbevolen: