Een USB-harde Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een USB-harde Schijf Formatteren Format
Een USB-harde Schijf Formatteren Format

Video: Een USB-harde Schijf Formatteren Format

Video: Een USB-harde Schijf Formatteren Format
Video: How to Format an External Hard Drive on Windows and Mac 2024, Mei
Anonim

Usb-media worden gebruikt voor tijdelijke opslag van bestanden en voor het verplaatsen van informatie van de ene computer naar de andere. Voor flashdrives en externe harde schijven is de situatie van frequent opnemen en verwijderen van bestanden, ongeoorloofde ontkoppeling van de voeding standaard, dus er zijn frequente gevallen van fouten en slechte sectoren. Volledige opmaak van de media kan de situatie corrigeren.

Een USB-harde schijf formatteren format
Een USB-harde schijf formatteren format

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Sluit uw USB-harde schijf aan op uw computer. Wacht tot het apparaat wordt gedetecteerd door het systeem en de bijbehorende partitieletter verschijnt in Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en selecteer "Beheren". In het venster dat verschijnt, selecteert u aan de linkerkant "Schijfbeheer". Wacht terwijl het besturingssysteem informatie over alle media verzamelt en deze in het hulpprogrammavenster weergeeft.

Stap 2

Zoek de usb-harde schijf in de lijst met apparaten. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Formaat". Het programma zal u vragen een volumelabel in te voeren (de naam van het medium dat naast de letter van de partitie wordt weergegeven) en het type bestandssysteem te selecteren. Laat de clustergrootte met het standaard selectievakje en schakel ook het selectievakje Snel formatteren uit. Als u weinig tijd heeft, laat u het selectievakje achter, maar in dit geval zal hardware-verwijdering van informatie niet plaatsvinden, maar wordt alleen de structuur van de harde schijf overschreven en wordt de informatie die erop is opgeslagen "vergeten".

Stap 3

Klik op "OK", ga akkoord met de systeemwaarschuwing over de op handen zijnde verwijdering van de volledige inhoud van de sectie. Wacht tot het einde van het formatteringsproces. Als de USB-harde schijf meer dan één partitie heeft, herhaalt u de procedure voor elke partitie. U kunt ook een harde schijf formatteren, ook een externe, vanaf de opdrachtregel met de opdracht formatteren. Voer format / fs:ntfs in en druk op enter als je de partitie standaard wilt formatteren.

Stap 4

Over het algemeen kunnen we stellen dat het niet moeilijk is om een draagbaar apparaat te formatteren. Het is ook vermeldenswaard dat u voor een betrouwbaardere gegevensopslag back-ups moet maken en deze op verschillende media moet opslaan. Probeer ook moderne antivirussoftware te installeren om uw informatie te beschermen.

Aanbevolen: