Hoe Een Celeron D-processor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Celeron D-processor Te Overklokken?
Hoe Een Celeron D-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Celeron D-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Celeron D-processor Te Overklokken?
Video: Overclock intel Celeron D CPU 3.06 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om de processorprestaties te verbeteren. De keuze van de methode hangt voornamelijk af van het model en de mogelijkheden van uw moederbord, evenals de BIOS-versie.

Hoe een Celeron d-processor te overklokken?
Hoe een Celeron d-processor te overklokken?

Noodzakelijk

CPU-Z

instructies:

Stap 1

Test eerst uw processor. Zorg ervoor dat het op dit moment stabiel werkt. Anders kan de overklokprocedure dit apparaat gewoon verpesten. Installeer het hulpprogramma CPU-Z en onderzoek de processorstatus. Het programmamenu geeft de volgende benodigde gegevens weer: Voltage, Multiplier, Core Speed en Bus Speed (HTT).

Stap 2

Merk op dat de nominale frequentie wordt verkregen door de busfrequentie te vermenigvuldigen met een vermenigvuldiger. Start nu uw computer opnieuw op en houd de Delete-toets ingedrukt om het BIOS-menu te openen.

Stap 3

Nadat u het gewenste menu hebt geopend, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl en F1 (verschillende modellen moederborden kunnen verschillende "sneltoetsen" hebben). Zoek nu het BIOS-menu-item dat verantwoordelijk is voor de kenmerken van uw processor en RAM. Afhankelijk van het moederbordmodel kunnen deze items als volgt worden genoemd: Geavanceerde Chipset-functies, Memclock-index, POWER BIOS of Geavanceerd. Open het gewenste menu.

Stap 4

Zoek nu de werkfrequentie van het RAM-geheugen en stel deze in op de minimumwaarde. Dit is nodig zodat bij het overklokken van de processor de geheugenfrequentie de toegestane limieten niet overschrijdt.

Stap 5

Ga nu rechtstreeks met de processor om. Als u met uw moederbordversie de busfrequentie kunt verhogen, volgt u dit proces. Verhoog deze parameter niet sterk. Het is beter om meerdere keren opnieuw op te starten en elke keer met een paar tientallen hertz te verhogen.

Stap 6

Verhoog nu de spanning op de processor een beetje. Het is beter om niet meer dan 0,15 V in één benadering toe te voegen. Anders kan een noodstop van de computer worden geactiveerd.

Stap 7

Druk op de F10-toets om de instellingen op te slaan en uit te loggen. Voer het hulpprogramma CPU-Z uit en beoordeel de status van de processor. Herhaal de overklokprocedure totdat optimale prestaties zijn bereikt.

Aanbevolen: