Tekst Van Internet Afdrukken

Inhoudsopgave:

Tekst Van Internet Afdrukken
Tekst Van Internet Afdrukken

Video: Tekst Van Internet Afdrukken

Video: Tekst Van Internet Afdrukken
Video: Как печатать страницы из Интернета в разных браузерах 2023, Maart
Anonim

Het internet is tegenwoordig de meest toegankelijke en tegelijkertijd de meest uitgebreide bron van informatie over verschillende onderwerpen. De teksten die met zijn hulp zijn verkregen, kunnen niet alleen op een computerscherm worden bekeken, maar indien nodig ook op een printer worden afgedrukt in de vorm van gewone papieren exemplaren. Het is niet moeilijk om dit te doen - moderne software biedt verschillende manieren om uit te kiezen.

Tekst van internet afdrukken
Tekst van internet afdrukken

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie is om de tekst rechtstreeks af te drukken vanuit de browser waarin de betreffende webpagina is geopend. Deze functie is aanwezig in elke versie van dit soort programma's die tegenwoordig in gebruik zijn. De opdracht voor het oproepen van de afdrukdialoog in internetbrowsers van alle fabrikanten krijgt dezelfde combinatie van "sneltoetsen" - Ctrl + P. Laad de gewenste pagina en druk op deze combinatie van knoppen.

Stap 2

Selecteer een van de printers die in het systeem zijn geïnstalleerd - hun pictogrammen bevinden zich in het bovenste veld van het afdrukvenster dat wordt geopend. Als geen van de afdrukapparaten is geïnstalleerd, is er alleen het pictogram "Printer toevoegen" - gebruik het en voer alle noodzakelijke manipulaties uit onder begeleiding van de installatiewizard.

Stap 3

Klik op de knop Instellingen als u speciale afdrukinstellingen wilt instellen. Het start het bedieningspaneel van de printer dat is gekoppeld aan het stuurprogramma voor dit apparaat. Klik op de knop Afdrukken om naar de afdrukwachtrij te verzenden.

Stap 4

Op de beschreven manier wordt een volledige pagina afgedrukt, inclusief alle elementen die erin zijn geplaatst - afbeeldingen, flash-objecten, menu's, enz. Dit is niet altijd handig en sommige browsers bieden de mogelijkheid om alleen het gewenste fragment van de pagina af te drukken. Om dit te doen, selecteert u het tekstgedeelte waarin u geïnteresseerd bent en drukt u vervolgens op dezelfde toetscombinatie Ctrl + P. Let in het dialoogvenster dat wordt geopend op het gedeelte "Paginabereik" - het moet het veld "Selectie" bevatten. Als het daar is, is het actief en staat er een vinkje ervoor, dan is alles in orde - uw browser ondersteunt de functie van het selectief afdrukken van een tekstfragment, u kunt op de knop "Afdrukken" drukken. Anders - je hebt pech, probeer een andere browser of een andere manier om de selectie af te drukken.

Stap 5

Een alternatieve manier om een deel van de paginatekst naar de printer af te drukken, is door met een willekeurige teksteditor af te drukken. Om het te gebruiken, voert u een dergelijk programma uit (bijvoorbeeld Microsoft Word). Selecteer en kopieer (Ctrl + C) in de browser het gewenste fragment, schakel vervolgens over naar de teksteditor en plak (Ctrl + V) de tekst op een lege pagina van het nieuwe document. Druk op de combinatie Ctrl + P - het brengt hier ook het dialoogvenster Verzenden naar afdrukken naar voren. Ga dan op dezelfde manier te werk als hierboven beschreven, beginnend bij de tweede stap.

Populair per onderwerp