Een Laptopmonitor Instellen

Inhoudsopgave:

Een Laptopmonitor Instellen
Een Laptopmonitor Instellen

Video: Een Laptopmonitor Instellen

Video: Een Laptopmonitor Instellen
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, April
Anonim

Een goed geconfigureerde monitor is niet alleen een belangrijk aspect van de prestaties van uw laptop, maar ook van u en uw gezondheid en welzijn tijdens uw werkdag. Onjuiste monitorinstellingen leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en verslechtering van het gezichtsvermogen. Daarom is het zo belangrijk om de instellingen en parameters van uw monitor correct te kunnen selecteren, zodat uw werk u voldoening geeft, geen problemen.

Een laptopmonitor instellen
Een laptopmonitor instellen

instructies:

Stap 1

Controleer eerst in welke modus je de schermverversingssnelheid hebt ingesteld. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en klik op Eigenschappen. Open de tabbladen "Opties" en "Geavanceerd" in het venster dat verschijnt. U ziet het venster met monitorinstellingen en de zin "Schermvernieuwingsfrequentie". Bekijk welke opties worden aangeboden in de vervolgkeuzelijst. U moet het maximum hebben geselecteerd (bijvoorbeeld 85 Hz). De laptop toont alleen de verversingssnelheid die hij standaard ondersteunt, dus kies meteen de maximale waarde.

Frequentie lager dan 70 Hz is schadelijk voor het gezichtsvermogen en het welzijn door overmatig flikkeren van het beeld op het scherm.

Stap 2

Een ander belangrijk aspect van de scherminstelling is contrast en helderheid. Als op een gewone computer de knoppen voor het aanpassen van deze parameters zich direct op het voorpaneel van de monitor bevinden, zijn ze afwezig op het laptopscherm.

Zoek de functieaanroeptoets - Fn op het toetsenbord van uw laptop, evenals de toetsen waarop extra helderheidspictogrammen staan. Meestal worden de zon en pijlen erop getekend, met een toename of afname van de helderheid. Houd de Fn-toets ingedrukt en druk op de helderheidstoetsen, waarbij u deze verhoogt en verlaagt totdat het resultaat comfortabel en prettig lijkt om mee te werken.

Het wordt niet aanbevolen om een te lage helderheid te kiezen - dit zal leiden tot visuele belasting en zal bijdragen aan een onjuiste weergave van kleuren. Als je monitor in orde is en je laptop goed werkt, is bijna 100% helderheid de norm.

Aanbevolen: