Hoe De Netwerkadapter Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkadapter Uit Te Schakelen
Hoe De Netwerkadapter Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkadapter Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkadapter Uit Te Schakelen
Video: W10-0004 Netwerk detectie inschakelen of uitschakelen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Sommige computers maken meerdere netwerkverbindingen. Om een van hen pijnloos uit te schakelen in besturingssystemen van de Linux-familie, voert u gewoon een paar opdrachten in de "Terminal" in.

Hoe de netwerkadapter uit te schakelen
Hoe de netwerkadapter uit te schakelen

Noodzakelijk

Terminal-software

instructies:

Stap 1

Linux-netwerkverbindingen worden ethX genoemd. Elk nummer kan worden vervangen door de "X", bijvoorbeeld eth0, eth1, etc. Allereerst moet u de aanduiding achterhalen van de netwerkadapter die u wilt uitschakelen. Standaard is de master eth0. Maar alleen vertrouwen op schoolboeken is niet altijd correct. In dit geval is het raadzaam om de naam van de gewenste verbinding zelf te controleren.

Stap 2

Open het venster van de applicatie "Terminal", waarvan de snelkoppeling zich in het menu "Programma's" bevindt (sectie "Accessoires"). Voer het ifconfig-commando in, zoek de juiste adapter en noteer het nummer. Volgens alle regels is het raadzaam om onmiddellijk een opdracht uit te voeren die het gewenste apparaat uitschakelt. Maar voor permanent effect wordt aanbevolen om het opstartbestand te bewerken.

Stap 3

Voer in Terminal de volgende regel in - sudo nano /etc/rc.local. Deze actie opent het rc.local-bestand uit de etc-map van de hoofdmap van de systeemschijf. Met het commando sudo kunt u optreden als root (beheerder). Let op de teksteditor: nano is een console-optie, je kunt in plaats daarvan gedit of een andere gebruiken.

Stap 4

In het tekstdocument dat wordt geopend, moet u naar het einde van de lijst met parameters gaan, hiervoor moet u het muiswiel gebruiken of door op de toetsencombinatie Ctrl + End te drukken. De voorlaatste regel moet het commando zijn dat wordt uitgevoerd in de "Terminal": sudo ifconfig ethX down. De laatste regel moet het commando exit 0 zijn, zo niet, kopieer en plak.

Stap 5

Nu rest het om het document op te slaan door op de overeenkomstige knop in het editorvenster te klikken. Sluit de editor door op het "Kruis" in de titel van het venster te klikken en ga naar "Terminal". Om te controleren of één netwerkadapter is losgekoppeld, moet u uw computer opnieuw opstarten. U kunt dit hier doen door de opdracht sudo reboot in te voeren en op de knop Enter te drukken.

Aanbevolen: