Hoe Blue Ray Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe Blue Ray Te Kijken
Hoe Blue Ray Te Kijken

Video: Hoe Blue Ray Te Kijken

Video: Hoe Blue Ray Te Kijken
Video: How-To Connect your Blu-ray or DVD player to your HDTV 2024, April
Anonim

Een van de eerste "massa"-cd-formaten was cd. Later, als perfecter, kwam dvd in de plaats, waardoor je meer informatie over jezelf kon opslaan. De huidige Blue-Ray is een nieuwe technologische stap, de meest relevante van vandaag.

Hoe blue ray te kijken
Hoe blue ray te kijken

instructies:

Stap 1

Koop een draaitafel. Net zoals een cd-rom geen dvd kan afspelen, kunnen de meeste moderne dvd-stations Blue-Ray niet herkennen. Het gaat hier om de opnametechnologie: de laser laat microscopisch kleine groeven van verschillende diktes op de cd achter. En hoe dunner zo'n groef, hoe perfecter hij is, en hoe moeilijker het is om hem te tellen. Zoek daarom op de schijf of speler naar een markering die lijkt op de afbeelding in de buurt - dit geeft compatibiliteit met het formaat aan.

Stap 2

Gebruik geschikte apparatuur. Om Blue-Ray op een computer te spelen, heb je een voldoende krachtige (minimaal een dual-core) processor en een videokaart van gemiddelde kwaliteit nodig (hoewel die een mindere rol speelt). Het is beter om enkele gigabytes vrije ruimte op de harde schijf te hebben, dan zal het afspelen stabiel zijn, zonder schokken en stops. Voor draaitafels is dit geen probleem. ze zijn speciaal ontworpen om schijven van dit formaat af te spelen.

Stap 3

Bereid de software voor. Om Blue-Ray te spelen heb je niet alleen een goede computer nodig, maar ook een geschikte codec of viewer. De eenvoudigste optie is Media Player Classic, die bijna elk type video afspeelt. U kunt echter ook een speciaal programma downloaden om blue ray te bekijken, wat handiger en stabieler kan zijn. Je kunt degene vinden die bij je past op de internetforums, waar een breed scala aan gratis en shareware-versies beschikbaar is.

Stap 4

Bereid een groot scherm voor. Als aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, speelt Blue-Ray natuurlijk storingsvrij af, maar met een kleine monitor (laptopscherm bijvoorbeeld) of een kleine tv voel je het verschil tussen Blue-ray en een gewone dvd niet. Het volledige potentieel van high-definition video wordt alleen ontgrendeld op grote schermen - vanaf 21 inch. In dit formaat verliest een gewone dvd dramatisch aan kwaliteit en wordt hij vol met "vierkanten", omdat de apparatuur de pixels kunstmatig moet vergroten. Blue-ray daarentegen zal een zeer helder en rijk beeld geven met vloeiende en dunne lijnen.

Aanbevolen: