Hoe Dvd-rip Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-rip Te Kijken
Hoe Dvd-rip Te Kijken

Video: Hoe Dvd-rip Te Kijken

Video: Hoe Dvd-rip Te Kijken
Video: DVD Rippen m.b.v. de VLC mediaplayer 2024, April
Anonim

De meeste pc-gebruikers weten dat het het beste is om films van dvd-kwaliteit te bekijken. Maar het opslaan van dergelijke films op een kleine harde schijf is een onbetaalbare luxe. In dergelijke gevallen is het aan te raden dvd-ripfilms te gebruiken - deze nemen veel minder vrije ruimte in beslag en de beeldkwaliteit lijdt er niet veel onder.

Hoe dvd-rip te bekijken
Hoe dvd-rip te bekijken

Noodzakelijk

KMPlayer-software

instructies:

Stap 1

DVD-Rip is een gecomprimeerde bestandsindeling die meestal 700 MB of 1,4 GB in beslag neemt. Films van dit formaat kunnen op elke moderne videospeler worden bekeken, de enige voorwaarde voor normaal bekijken is de aanwezigheid van een codec-pakket. Op dit moment zijn er een groot aantal, de nieuwste versies van besturingssystemen hebben een eigen downloadsysteem, maar dit systeem is nog steeds niet ideaal.

Stap 2

Het wordt aanbevolen om een set codecs te installeren met de naam K-Lite Codec Pack - het meest voorkomende pakket van vandaag, bovendien bevindt het zich in de vrije toegangszone. Om te downloaden, ga naar de volgende link https://www.codecguide.com/download_kl.htm en kies absoluut elke set codecs, het dvd-formaat is al enkele jaren bekend, dus bijna elke multimediaspeler, zelfs met de standaardset, kan het spelen. Tijdens de installatie moet u de optie Veel spullen selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Stap 3

Nu kunt u de film afspelen in dvd-rip-formaat. Gebruik een standaardspeler - Windows Media Player. Klik op het menu "Start", selecteer "Alle programma's", vervolgens de map "Accessoires" en klik op de snelkoppeling "Windows Media Player". Druk in het geopende venster op de sneltoets Ctrl + O en selecteer de film die u wilt bekijken.

Stap 4

Sommige gebruikers raden aan om het eenvoudigere en handigere KMPlayer-hulpprogramma te gebruiken. Het vereist geen codecs, alle benodigde elementen zijn al opgenomen in de distributiekit. Als je een film opent via dit programma, en het ondersteunt dit formaat niet, dan verschijnt er onmiddellijk een klein venster op het scherm waarin om toestemming wordt gevraagd om verbinding te maken met internet. Vervolgens zal KMPlayer de benodigde codec zelf downloaden en na het herstarten zal het beginnen te spelen.

Stap 5

Het openen en starten van bestanden gaat op dezelfde manier als in de vorige speler, door op de toetsencombinatie Ctrl + O te drukken.

Aanbevolen: