Twee Verschillende Netwerken Verbinden

Inhoudsopgave:

Twee Verschillende Netwerken Verbinden
Twee Verschillende Netwerken Verbinden

Video: Twee Verschillende Netwerken Verbinden

Video: Twee Verschillende Netwerken Verbinden
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

De keuze van een methode om twee lokale netwerken te combineren tot één geheel hangt alleen af van de schema's voor het construeren van de originele netwerken. Meestal gebruiken ze netwerkhubs of een router om vergelijkbare taken uit te voeren.

Twee verschillende netwerken verbinden
Twee verschillende netwerken verbinden

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst de netwerkapparatuur waarmee u de twee netwerken gaat verbinden. Hiervoor kunt u netwerkhubs gebruiken die deel uitmaken van een van deze netwerken. Neem een netwerkkabel en gebruik deze om twee netwerkhubs op verschillende netwerken met elkaar te verbinden. Sluit niet meerdere netwerkhubs tegelijk aan. Dit kan leiden tot netwerkstoringen. Zorg ervoor dat er geen gepaarde schakelgroepen in het diagram staan.

Stap 2

Je hebt een soort kanaal gecreëerd waarlangs computers van verschillende netwerken informatie kunnen uitwisselen. Houd er rekening mee dat als u netwerken verbindt die groot genoeg zijn, deze twee hubs behoorlijk zwaar worden belast. Kies daarom voor relatief krachtige apparaten. Pas nu de instellingen van uw computers aan om een vlotte uitwisseling van informatie te garanderen.

Stap 3

Selecteer eerst het netwerk dat opnieuw moet worden geconfigureerd. Als een van hen een router of router bevat waarmee computers toegang hebben tot internet, is het verstandiger om een ander netwerk opnieuw te configureren. Open de eigenschappen van de netwerkadapter van een van de computers. Navigeer naar TCP / IP (v4) Internet Protocol-instellingen. Stel de statische waarde van het IP-adres zo in dat het alleen in het vierde segment verschilt van de adressen van het andere netwerk.

Stap 4

Vul nu de velden "Default Gateway" en "Preferred DNS Server" in met het IP-adres van de gewenste router. Configureer de rest van de computers op dit subnet op dezelfde manier. Controleer uw instellingen voor delen. Zorg ervoor dat netwerkdetectie is ingeschakeld op alle computers die u wilt gebruiken. Controleer alle openbare mappen en bestanden.

Stap 5

Als u een productienetwerk opzet, gebruik dan de optie Alleen-lezen voor de meeste bestanden en mappen. Zo voorkom je dat je per ongeluk belangrijke documenten verwijdert of wijzigt.

Aanbevolen: