Hoe Twee Lokale Netwerken Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Lokale Netwerken Te Verbinden
Hoe Twee Lokale Netwerken Te Verbinden

Video: Hoe Twee Lokale Netwerken Te Verbinden

Video: Hoe Twee Lokale Netwerken Te Verbinden
Video: Hoe twee Mikrotik-routers via internet te verbinden - GRE Tunnel 2024, Mei
Anonim

Om een lokaal netwerk uit te breiden, is het helemaal niet nodig om een fundamenteel nieuw schema te creëren. Soms is een eenvoudige combinatie van twee kant-en-klare netwerken voldoende. Dan worden de financiële kosten in het ergste geval gereduceerd tot de aanschaf van een netwerkhub.

Hoe twee lokale netwerken te verbinden
Hoe twee lokale netwerken te verbinden

Noodzakelijk

  • - Wifi router;
  • - netwerkhub;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Overweeg om te beginnen de mogelijkheid om twee draadloze lokale netwerken met elkaar te verbinden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat dit het moeilijkste proces is. We haasten ons om u te verzekeren: dit is niet het geval. Vanuit een setup-oogpunt zijn de dingen veel eenvoudiger met draadloze netwerken.

Stap 2

Als beide lokale netwerken zijn gebouwd met behulp van een Wi-Fi-router, verbind ze dan eenvoudig met een netwerkkabel. Sluit hiervoor het ene uiteinde aan op de LAN-poort van een van de routers en het andere op de internetpoort van het tweede apparaat.

Stap 3

Let op dat in de instellingen van de netwerkadapter het item voor het automatisch verkrijgen van een IP-adres ingeschakeld moet zijn. Het punt is dat een router die via de LAN-poort is aangesloten een nieuw IP-adres krijgt van het tweede apparaat.

Stap 4

Als u besluit om twee bekabelde lokale netwerken aan te sluiten, zal het algoritme van acties sterk veranderen. Als de structuur van beide netwerken het toelaat, verbindt u eenvoudig twee netwerkhubs van verschillende netwerken met elkaar met een netwerkkabel.

Stap 5

Als er geen vrije poorten zijn voor verbinding, koop dan een extra netwerkhub en twee kabels. Koppel één apparaat los van elk LAN van de hubs en sluit ze aan op het nieuwe apparaat. Deze laatste verbinden op hun beurt met kabels met de vrijgekomen poorten.

Stap 6

Ik zou meteen willen opmerken dat als beide netwerken waren verbonden met routers die IP-adressen verspreidden, een van hen zou moeten worden uitgeschakeld of opnieuw geconfigureerd. Anders zullen beide apparaten proberen om dezelfde computer verschillende IP-adressen te geven.

Stap 7

Als het niet mogelijk is om de router los te koppelen van het netwerk, schakelt u gewoon de DHCP-functie daarin uit. In deze situatie zorgt een dergelijke actie ervoor dat de router fungeert als een normale netwerkhub.

Aanbevolen: