Hoe Twee Laptops Op één Router Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Laptops Op één Router Aan Te Sluiten
Hoe Twee Laptops Op één Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Laptops Op één Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Laptops Op één Router Aan Te Sluiten
Video: How to connect 2 Pcs or Laptops using wireless router in Packet tracer 2024, Mei
Anonim

Om een synchrone verbinding van meerdere laptops met internet tot stand te brengen, is het raadzaam om een wifi-router te gebruiken. Met dit apparaat kun je je eigen draadloze toegangspunt maken.

Hoe twee laptops op één router aan te sluiten
Hoe twee laptops op één router aan te sluiten

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Haast je niet om de goedkoopste of duurste router te krijgen. Neem deze apparatuur serieus. Lees de instructies voor laptops. Vind daar de specificaties van hun draadloze adapters.

Stap 2

Als u geen papieren exemplaar van de gebruikershandleiding van de laptop hebt, gaat u naar de officiële website van het bedrijf dat deze producten vervaardigt. Kijk naar de kenmerken van je draadloze adapters. Koop een wifi-router die aan deze specificaties voldoet.

Stap 3

Installeer het apparaat binnenshuis en sluit het aan op het lichtnet. Schakel uw wifi-router in. Sluit een internetkabel (modem) aan op het WAN-kanaal (Internet, DSL) van dit apparaat.

Stap 4

Sluit voor deze verbinding een van de laptops aan op het LAN (Ethernet) kanaal met behulp van een twisted pair.

Stap 5

Zet uw laptop aan en start uw browser. Voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. Als u het standaard IP-adres van de apparatuur niet weet, lees dan de instructies.

Stap 6

Nadat u de webgebaseerde interface van de Wi-Fi-router hebt geopend, opent u het WAN-menu (Internet Setup, Netwerkinstellingen). Stel de gewenste opties in voor specifieke items. Gewoonlijk moet u het gegevensoverdrachtprotocol, de login en het wachtwoord voor autorisatie op de server van de provider en verschillende andere items specificeren.

Stap 7

Navigeer naar de draadloze netwerkinstelling door het menu Wi-Fi-instellingen te openen. Configureer het draadloze toegangspunt met de instellingen die passen bij de behoeften van notebooks. Het wordt aanbevolen om gemengde typen radiosignaaloverdracht en encryptie te creëren.

Stap 8

Sla de instellingen op. Start uw wifi-router opnieuw op. Koppel de netwerkkabel los van de Ethernet (LAN)-link. Verbind laptops met het verschenen draadloze toegangspunt. Zorg dat je internettoegang hebt. Controleer de zichtbaarheid van elke laptop op het lokale netwerk.

Aanbevolen: