Hoe De Oorzaak Van BSOD Te Vinden?

Hoe De Oorzaak Van BSOD Te Vinden?
Hoe De Oorzaak Van BSOD Te Vinden?

Video: Hoe De Oorzaak Van BSOD Te Vinden?

Video: How to QUICKLY Fix Error IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - Windows 7/8/10 2022, September
Anonim

Veel pc-gebruikers hebben waarschijnlijk te maken gehad met het probleem van een plotselinge herstart van Windows en een blauw scherm des doods (BSOD) dat op de monitor verschijnt met witte cijfers en letters. Dit fenomeen wordt beschouwd als een verdediging van het besturingssysteem tegen crashes.

Hoe de oorzaak van BSOD te vinden?
Hoe de oorzaak van BSOD te vinden?

instructies:

Stap 1

Als, wanneer een blauw scherm verschijnt, de pc zichzelf opnieuw opstart, moet u de automatische herstart verwijderen en de opname van geheugendumps inschakelen. Voor gebruikers van Windows XP: open het contextmenu "Deze computer", selecteer het tabblad "Eigenschappen" en vervolgens "Geavanceerd".

Stap 2

Ga vervolgens naar de groep "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties". Schakel in het dialoogvenster het selectievakje "Automatisch opnieuw opstarten" uit. Selecteer in de informatierecorder een geheugendump van 64 KB uit de lijst.

Stap 3

Voor gebruikers van Windows 7 (Vista) opent u het contextmenu voor "Deze computer" en selecteert u het tabblad "Eigenschappen". Klik in het paneel aan de rechterkant op "Systeembeveiliging" en "Geavanceerd". Ga vervolgens naar de groep "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties". Schakel in het dialoogvenster het selectievakje "Automatisch opnieuw opstarten" uit. Selecteer in het blok met informatieregistratie een geheugendump met een grootte van 128 KB uit de lijst.

Stap 4

U kunt gewoon op F8 klikken aan het begin van het systeem en automatisch herstarten uitschakelen. Wanneer het volgende scherm van de dood verschijnt, moet je de STOP-foutcode opschrijven en de decodering ervan vinden. U kunt het BlueScreenView-programma gebruiken, dat zoekt naar BSOD-geheugendumps en de "boosdoener" markeert met roze markering. Zoek dan de verkeerde driver op internet.

Stap 5

Scan uw systeem op ongewenste virussen en programma's. Analyseer de systeempartitie van de harde schijf. Als er niet genoeg vrije ruimte is, vergroot u deze. Stuurprogramma's voor pc-componenten bijwerken. Ontdoe u van oververhitting van de componenten van de systeemeenheid. Als het nogal moeilijk is om de oorzaak te vinden, maak dan een onderwerp aan op een computerforum met een gedetailleerde beschrijving van de problemen die zich voordoen.

Populair per onderwerp