Hoe Het Ip-adres Van De Printer Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip-adres Van De Printer Te Vinden
Hoe Het Ip-adres Van De Printer Te Vinden

Video: Hoe Het Ip-adres Van De Printer Te Vinden

Video: Hoe Het Ip-adres Van De Printer Te Vinden
Video: Hoe kan ik het IP-adres van mijn HP-printer vinden? 2024, Mei
Anonim

Moderne kantoorprinters hebben ingebouwde netwerkapparatuur waarmee u afdrukken op de printer kunt maken vanaf alle computers in het netwerk die toegang hebben. Een gewone printer moet aangesloten zijn op een computer, en die computer moet aan staan om via het netwerk te kunnen printen. Een netwerkprinter heeft geen computer nodig en fungeert als een onafhankelijke link. Om verbinding te maken met zo'n printer, moet je het ip-adres weten.

Hoe het ip-adres van de printer te vinden
Hoe het ip-adres van de printer te vinden

Noodzakelijk

Printer

instructies:

Stap 1

Lees de instructies voor uw printer. Een gewetensvolle fabrikant zal zeker het adres van de standaard ingevoerde netwerkkaart aangeven. Als deze informatie niet beschikbaar is in de documentatie, drukt u de netwerkconfiguratiepagina van de printer af.

Stap 2

Ga hiervoor naar het printermenu via de bedieningsknoppen en selecteer het item ZELFTEST AFDRUKKEN (of iets dergelijks). Als de printer geen eigen scherm heeft, drukt u op de aan/uit-knop van de printer en houdt u deze vijf tot tien seconden ingedrukt. De pagina wordt automatisch afgedrukt. Sommige printers hebben knoppen waarmee u een schermafbeelding van het scherm kunt afdrukken, dat wil zeggen de afbeelding die tegelijk op het beeldscherm wordt weergegeven. U kunt deze optie gebruiken om te voorkomen dat de printer opnieuw wordt opgestart om de startpagina af te drukken.

Stap 3

Installeer de software vanaf de Printer Setting Disc. Doorgaans bevatten stations voor netwerkprinters een hulpprogramma voor het zoeken en configureren van een printer via het netwerk. Controleer voordat u dit doet of de printer is aangesloten op het netwerk. De schijf bevat ook bestanden met elektronische documenten met instructies, dus lees alle punten aandachtig door. Als de printer via een USB-interface op een van de computers is aangesloten, heeft het geen zin om deze op het netwerk op zijn eigen ip-adres te zoeken (tenzij hij natuurlijk een ingebouwde wifi-zender heeft). In dit geval is de printer toegankelijk via het ip-adres van de hostcomputer.

Stap 4

Ondanks het prijsverschil met conventionele printers, zijn netwerkprinters de investering meer dan waard. Als u een groot kantoor heeft, is het logisch om een printer aan te schaffen die onafhankelijk van de hostcomputer via het netwerk werkt. Het is ook vermeldenswaard dat inkt veel meer kost voor dure printers dan voor standaardprinters.

Aanbevolen: