Waarom Verschijnt Er Een Blauw Scherm?

Inhoudsopgave:

Waarom Verschijnt Er Een Blauw Scherm?
Waarom Verschijnt Er Een Blauw Scherm?

Video: Waarom Verschijnt Er Een Blauw Scherm?

Video: Waarom Verschijnt Er Een Blauw Scherm?
Video: How to Fix Blue Screen of Death Error in Windows 10? | Blue Screen Fix 2020 2024, Mei
Anonim

Het Blue Screen of Death (BSOD) treedt op als een reactie van het Windows-besturingssysteem op kritieke fouten. Tegelijkertijd loopt de computer vast en alleen een herstart kan hem weer laten werken.

Waarom verschijnt er een blauw scherm?
Waarom verschijnt er een blauw scherm?

Functies voor blauw scherm

U kunt de oorzaak van de BSOD achterhalen door naar de inhoud te kijken. Op een blauwe achtergrond worden de rapportagegegevens voor een systeemfout in een bepaalde volgorde weergegeven. Onder aan het scherm staat meestal een aparte regel met de naam van het bestand dat de crash heeft veroorzaakt en het pad ernaartoe. Het enige probleem is dat meestal, onmiddellijk nadat het blauwe scherm verschijnt, een automatische herstart volgt en de gebruiker de informatie niet kan lezen.

Om het blauwe scherm te lezen en te decoderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteert u Eigenschappen. Selecteer op het tabblad Geavanceerd in het gedeelte Opstarten en herstellen de optie Opties. Haal het vinkje weg naast de regel "Automatisch opnieuw opstarten uitvoeren". Als er een kritieke fout optreedt, start de computer niet meer automatisch op en krijgt u een blauw scherm met informatie over de problemen.

Informatie over de systeemstatus wordt opgeslagen in een geheugendump. Dit bestand wordt standaard opgeslagen in de map C:\Windows\Minidump.

De oorzaak van de fout bepalen

Let op de gedetailleerde beschrijving van de fout op het blauwe scherm. Het ziet eruit als een zin in Latijnse hoofdletters. In dit geval kunnen woorden worden gescheiden door een onderstrepingsteken: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Dit wordt gevolgd door technische informatie die de adressen beschrijft waardoor het systeem is gestopt, bijvoorbeeld 0x8872A990, 0x804F35D8, enz. En daarna volgt de naam van het bestand dat de fout heeft veroorzaakt.

Herschrijf de informatie op het blauwe scherm. U kunt ze naar de technische ondersteuning van Microsoft sturen door het juiste veld op de officiële website van het bedrijf in te voeren.

Bedenk welke apps je de laatste tijd hebt gedownload, waarna het blauwe scherm begon te verschijnen. Misschien is de configuratie van de computer te zwak voor hun normale werking en beschermt het blauwe scherm het systeem tegen verschillende storingen, zoals oververhitting van de processor, fouten in het geheugen, enz. Het kan ook geen kwaad om het systeem te controleren op virussen.

Gebruik het gratis hulpprogramma BlueScreenView om u te helpen uw blauwe scherm te decoderen. Download Bluescreenview.exe van de site van de ontwikkelaar en voer het uit. Selecteer de optie Geavanceerde opties in het optiemenu en geef het pad naar de geheugendumpmap op. Klik op Vernieuwen op de werkbalk. Het programma geeft de dumpbestanden gesorteerd op datum aan. Bestudeer ze allemaal. Degenen die een fout kunnen veroorzaken en tot een crash van het besturingssysteem kunnen leiden, worden rood gemarkeerd.

Aanbevolen: