Waarom Verschijnt Er Een Zwart Scherm?

Inhoudsopgave:

Waarom Verschijnt Er Een Zwart Scherm?
Waarom Verschijnt Er Een Zwart Scherm?

Video: Waarom Verschijnt Er Een Zwart Scherm?

Video: Waarom Verschijnt Er Een Zwart Scherm?
Video: Wat gebeurt er in een zwart gat? 2024, April
Anonim

Gebruikers van personal computers worden tijdens het werken vaak geconfronteerd met een zwart scherm. Het komt om verschillende redenen voor, bijvoorbeeld wanneer er hardwareproblemen zijn of problemen in toepassingen.

Waarom verschijnt er een zwart scherm?
Waarom verschijnt er een zwart scherm?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de videokaart goed op het moederbord van de computer is geplaatst. Controleer ook of de monitor goed is aangesloten door de connectoren op de systeemeenheid en het apparaat zelf te controleren. Als het probleem bij de videokaart of monitor zit, hoort u hoogstwaarschijnlijk de bekende opstartgeluiden van het systeem, maar er verschijnt geen beeld op het scherm.

Stap 2

Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor uw monitor en videokaart. Als ze afwezig zijn, kunt u een volledige afwezigheid van het beeld waarnemen, evenals een te wazig of donker beeld. Probeer ook het monitorbeeld aan te passen met de functietoetsen aan de voorkant van de monitor. De instellingen voor helderheid en contrast kunnen niet in orde zijn, waardoor het beeld op de monitor te donker is.

Stap 3

Als er een donker scherm verschijnt wanneer u een toepassing start, zoals een computerspel, voldoet deze mogelijk niet aan uw systeemvereisten en loopt deze vast bij het opstarten. Probeer op de Windows-toets of de combinatie Ctrl + Alt + Del te drukken om het programma te beëindigen dat het systeem heeft doen vastlopen, of klik op de Reset-knop op de systeemeenheid.

Stap 4

Een zwart scherm kan in bepaalde gevallen ook als een acceptabel kenmerk van het systeem verschijnen. Tijdens het installeren van de stuurprogramma's voor de videoadapter kan het scherm bijvoorbeeld een tijdje zwart worden. De reden hiervoor is de auto-tuning van het systeem en het instellen van de bijbehorende videoparameters. Na een tijdje verschijnt het beeld op de monitor weer. Ook hebben sommige computerspellen geen laadscherm, waardoor de gebruiker na het opstarten enkele minuten een zwart scherm kan zien. Dan verschijnt de afbeelding en begint het spel zelf.

Aanbevolen: