Hoe Een Blauw Scherm Te Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blauw Scherm Te Decoderen
Hoe Een Blauw Scherm Te Decoderen

Video: Hoe Een Blauw Scherm Te Decoderen

Video: Hoe Een Blauw Scherm Te Decoderen
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, Mei
Anonim

Blue Screen of Death (BSOD) is de reactie van het Windows-besturingssysteem op een kritieke fout. Tegelijkertijd verschijnt er tekst op een blauwe achtergrond met de foutcode, het adres en standaardadvies om de computer opnieuw op te starten, nieuwe hardware en nieuwe software te verwijderen en ten slotte contact op te nemen met de ontwikkelaar.

Hoe een blauw scherm te decoderen
Hoe een blauw scherm te decoderen

instructies:

Stap 1

BSOD is erg handig omdat u hiermee de oorzaak van het probleem kunt vinden. Als u deze functie uitschakelt, start de computer zonder waarschuwing opnieuw op, waardoor de eigenaar verbijsterd achterblijft. Als een storing wordt veroorzaakt door niet goed werkende apparaten, wordt het opnieuw opstarten regelmatig. Je zult willekeurig naar hun oorzaak moeten zoeken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en klik op "Eigenschappen". Selecteer op het tabblad "Geavanceerd" het gedeelte "Opstarten en herstellen" en klik op "Opties". Schakel het selectievakje "Automatisch opnieuw opstarten" uit. Nu, in het geval van een kritieke fout, ziet u hetzelfde blauwe scherm. De informatie over de systeemstatus wordt naar de geheugendump geschreven. Dit bestand wordt standaard opgeslagen in de map C:\Windows\Minidump.

Hoe een blauw scherm te decoderen
Hoe een blauw scherm te decoderen

Stap 3

De foutbeschrijving op het scherm ziet eruit als een zin die is geschreven in Latijnse hoofdletters, waarbij de woorden worden gescheiden door een onderstrepingsteken, bijvoorbeeld:

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.

Het wordt gevolgd door het standaardbericht "Als dit de eerste keer is dat u dit foutscherm ziet, start u uw computer opnieuw op …" ("Als dit de eerste keer is dat u dit scherm ziet, start u uw computer opnieuw op…").

Stap 4

Dan komt de technische informatie, bijvoorbeeld, *** STOP: 0x00000005 (0x8872A990, 0x00000001, 0x804F35D8, 0x00000001).

De volgende regel kan de naam van het bestand weergeven waaraan de fout is gekoppeld. Herschrijf deze informatie. Ga naar de ondersteuningssite van Microsoft en voer de foutcode in het daarvoor bestemde veld in.

Hoe een blauw scherm te decoderen
Hoe een blauw scherm te decoderen

Stap 5

Het gratis hulpprogramma BlueScreenView kan helpen bij het decoderen van de geheugendump. Download het van de site van de ontwikkelaar, pak het uit en voer het bestand Bluescreenview.exe uit. Kies in het optiemenu de opdracht Geavanceerde opties en geef het pad naar de geheugendumpmap op.

Stap 6

Klik op de knop Vernieuwen op de werkbalk. Het programma toont een lijst met stortplaatsen gesorteerd op datum. Plaats de muisaanwijzer op het gewenste bestand. Onder aan het scherm verschijnt een lijst met bestanden. Degenen die relevant kunnen zijn voor het probleem, worden rood gemarkeerd.

Aanbevolen: