Hoe Een Fout Met Een Blauw Scherm Op Te Lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Fout Met Een Blauw Scherm Op Te Lossen
Hoe Een Fout Met Een Blauw Scherm Op Te Lossen

Video: Hoe Een Fout Met Een Blauw Scherm Op Te Lossen

Video: Hoe Een Fout Met Een Blauw Scherm Op Te Lossen
Video: Blauw scherm in Windows 10 oplossen – BSOD (Blue Screen of Death) 2024, Mei
Anonim

De BSoD-fout of "Blue Screen of Death" kan voor elke gebruiker op elke computer verschijnen. In een dergelijke situatie is het belangrijkste om niet in paniek te raken en een duidelijk algoritme van acties te volgen. Hoogstwaarschijnlijk is het eenvoudig genoeg om het te repareren.

Hoe een fout met een blauw scherm op te lossen
Hoe een fout met een blauw scherm op te lossen

Noodzakelijk

systeemherstelschijf

instructies:

Stap 1

De overgrote meerderheid van blauwe schermen wordt veroorzaakt door beschadigde systeembestanden of het installeren van de verkeerde hardwarestuurprogramma's. Als het besturingssysteem deze fout niet automatisch kan corrigeren, wordt een specifiek bericht op het scherm weergegeven. Bestudeer de tekst in het blauwe scherm. Soms bevat het de namen van de bestanden of hardware die de fout hebben veroorzaakt.

Stap 2

Probeer uw computer opnieuw op te starten. Soms helpt dit om te voorkomen dat het blauwe scherm een tijdje opnieuw verschijnt.

Stap 3

Besteed speciale aandacht aan alles wat onder de regel Technische informatie staat. Meestal staan hier de namen van de beschadigde bestanden, bijvoorbeeld: epusbdks.sys, alcxwmd.sys en gv3.sys.

Stap 4

Als u het doel van deze bestanden niet weet, voer dan het systeemherstelprogramma uit. Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Systeem en beveiliging. Selecteer het menu "Back-up en herstel" en ga naar "Systeeminstellingen herstellen of Computer".

Stap 5

Klik op de knop Systeemherstel uitvoeren, selecteer een van de eerder gemaakte controlepunten en klik op Volgende. Start uw computer opnieuw op nadat het herstelproces is voltooid.

Stap 6

Soms kun je raden wat de reden van de fout is. Laten we zeggen dat een bestand met de naam ati.sys in de blauwe schermtekst verschijnt. Het is duidelijk dat de reden voor de systeemcrash ligt in onjuiste of kapotte stuurprogrammabestanden voor de videokaart.

Stap 7

Start uw computer opnieuw op en start Windows Veilige modus. U moet op F8 of F12 drukken om het menu met opstartopties weer te geven. Installeer de nieuwste stuurprogramma's.

Aanbevolen: