Waarom Verschijnt Er Een Wit Scherm Als Ik Mijn Computer Aanzet?

Inhoudsopgave:

Waarom Verschijnt Er Een Wit Scherm Als Ik Mijn Computer Aanzet?
Waarom Verschijnt Er Een Wit Scherm Als Ik Mijn Computer Aanzet?

Video: Waarom Verschijnt Er Een Wit Scherm Als Ik Mijn Computer Aanzet?

Video: Waarom Verschijnt Er Een Wit Scherm Als Ik Mijn Computer Aanzet?
Video: How to fix the white blank screen dell (TUTORIAL) 2024, Mei
Anonim

De meeste gebruikers van een personal computer associëren, wanneer zich een probleem voordoet, dit met hun eigen incompetentie, inclusief het verschijnen van een wit scherm op de monitor.

Waarom verschijnt er een wit scherm als ik mijn computer aanzet?
Waarom verschijnt er een wit scherm als ik mijn computer aanzet?

Helaas is het probleem dat samenhangt met het verschijnen van een soort wit scherm op het beeldscherm direct gerelateerd aan de hardwarestoring van het apparaat. Het kan worden veroorzaakt door een grote verscheidenheid aan verschillende externe factoren of fabrieksfouten.

wit scherm

In feite wordt het verschijnen van een wit scherm op de monitor veroorzaakt door het gebrek aan stroom naar de processor van de LCD-matrix van het apparaat. De oorzaak van een dergelijke storing kan oxidatie of verlies van de matrixpluim zijn. Dit komt door het feit dat de overgrote meerderheid van fabrikanten de matrixkabels op geen enkele manier bevestigt en natuurlijk kan de kabel na transport van het apparaat uit de connector springen.

Oorzaken van het witte scherm en de eliminatie ervan

Bovendien wordt het optreden van een dergelijk probleem vaak verklaard door een storing van de matrix zelf. Je kunt hier vrij gemakkelijk en eenvoudig voor zorgen, zelfs thuis (als je een laptop en een ander scherm hebt). Om dit te doen, volstaat het om de gebruikte laptop, waarop een wit scherm verschijnt, aan te sluiten op een andere monitor met behulp van een speciale kabel, die meestal bij het apparaat wordt geleverd. Als er geen problemen zijn op het andere scherm, betekent dit dat de matrix zelf defect is en vervangen moet worden door een nieuwe. Meestal gebeurt dit als gevolg van stoten, vallen, enz.

Vaak ligt het probleem in het defect raken van bepaalde chips op het moederbord, namelijk de serverbridge en de videokaart. Om erachter te komen of dit het geval is, volstaat het om het moment van verschijnen van het witte scherm te traceren en vast te stellen. In dergelijke gevallen gebeurt dit meestal tijdens het laden van het besturingssysteem of tijdens het starten van sommige games of video-opnames. Het verhelpen van de storing bestaat alleen uit het vervangen van de defecte onderdelen door nieuwe, en er kunnen aanvullende maatregelen nodig zijn, zoals het reinigen van de behuizingsonderdelen van corrosie of stof.

Wit scherm kan optreden als gevolg van specifieke malware of softwareproblemen. In dit geval ziet de afbeelding er als volgt uit: het besturingssysteem van de gebruiker zal succesvol opstarten en de computer zelf zal gedurende een bepaalde tijd probleemloos werken. Vervolgens is het werkoppervlak van het display wit geverfd. Om een dergelijk probleem op te lossen, volstaat het om het besturingssysteem in te voeren via de veilige modus (na opnieuw opstarten, druk op de F8-knop) en scan de harde schijf met antivirussoftware, en draai het systeem ook terug naar een controlepunt waar een dergelijk probleem zich voordeed gebeurde niet.

Aanbevolen: