Hoe Inkt In Een Printercartridge Bij Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Inkt In Een Printercartridge Bij Te Vullen
Hoe Inkt In Een Printercartridge Bij Te Vullen

Video: Hoe Inkt In Een Printercartridge Bij Te Vullen

Video: Hoe Inkt In Een Printercartridge Bij Te Vullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Eigenaren van printers, inkjet- en laserprinters worden vaak geconfronteerd met het probleem van het bijvullen van een cartridge wanneer de inkt of toner opraakt. Printercartridges zijn geen goedkoop plezier, dus het is winstgevender om een oude cartridge bij te vullen dan om een nieuwe te kopen. En aangezien ze zelfs voor tankservices in salons en winkels een aanzienlijke vergoeding vragen, is het handig om te leren hoe u dit zelf kunt doen.

Hoe inkt in een printercartridge bij te vullen
Hoe inkt in een printercartridge bij te vullen

instructies:

Stap 1

Als u in het bezit bent van een inkjetprinter, is tanken niet moeilijk of duur voor u. Verwijder eerst de cartridge na het lezen van de handleiding van uw printer. Leg de krant in meerdere lagen op tafel zodat de verf niet op de tafel kan lekken. Het zal uiterst moeilijk zijn om het wit te wassen. Plaats de cartridge op een krant met de printkoppen naar beneden gericht.

Stap 2

Verwijder het bovenste etiket. Pons (boor, prik) vervolgens drie kleine gaatjes in de cartridge. Gebruik een spuit of een ander hulpmiddel om elke container heel voorzichtig en langzaam te vullen met inkt van de juiste kleur (rood, blauw, groen). Elke kleur heeft gemiddeld 6 ml inkt. Laat de cartridge na het vullen 5 minuten staan en sluit de gemaakte gaatjes af met tape. Plaats de cartridge terug in de printer en voer een paar reinigingscycli uit volgens de printerhandleiding. Dan is uw printer klaar om opnieuw af te drukken.

Zoals u kunt zien, duurt het bijvullen van de cartridge niet meer dan 10 minuten en bespaart u veel geld, vooral als u het vrij vaak moet doen.

Stap 3

Laserprintercartridges verschillen in ontwerp en dus in het navulprincipe. Een cartridge voor een HP printer heeft bijvoorbeeld altijd een selenium imaging drum en sommige cartridges zijn ondergebracht in een aparte "drum cartridge".

Er zijn twee manieren om toner aan de printer toe te voegen. Demonteer in het eerste geval de gehele cartridge, verwijder de seleniumdrumeenheid en plaats de toner in de trechter.

Stap 4

Als u echter niet over voldoende slotenmakersvaardigheden beschikt of bang bent om de cartridge te beschadigen, is er een andere optie.

Trek de cartridge voorzichtig uit de printer en maak een gaatje in de tonerdoos zelf. Het gat kan worden doorboord, gesneden met een scherp mes of geboord.

Schud de afvaltoner uit de hopper. Om beschadiging van de structuur van de cartridge te voorkomen, mag u niet te diep in de behuizing doordringen. Na het vullen van de gaten voorzichtig afdekken met tape.

Aanbevolen: