Hoe Een Kleurenlaserprintercartridge Bij Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kleurenlaserprintercartridge Bij Te Vullen
Hoe Een Kleurenlaserprintercartridge Bij Te Vullen

Video: Hoe Een Kleurenlaserprintercartridge Bij Te Vullen

Video: Hoe Een Kleurenlaserprintercartridge Bij Te Vullen
Video: How a Color Laser Printer Works -- Inside an HP® 2600 Toner Cartridge 2024, April
Anonim

Het bijvullen van cartridges voor laserprinters is een dure procedure. Als inkjetprinters al lang getankt hebben, dan ligt het met cartridges voor laserprinters toch anders. Maar dit betekent niet dat het bijvullen van kleurencartridges voor dergelijke printers onmogelijk is.

Hoe een kleurenlaserprintercartridge bij te vullen
Hoe een kleurenlaserprintercartridge bij te vullen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Laser Printer;
  • - toner;
  • - programmeur.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de instructies voor uw printermodel en het apparaat van de cartridge zorgvuldig bestuderen. Het kan ook geen kwaad om op internet te zoeken naar instructies voor het tanken. Daarnaast moet een goede toner worden aangeschaft. Neem niet de goedkoopste. Bereid uw werkgebied zorgvuldig voor voordat u begint. Wees heel voorzichtig met toner, want deze kan overal vlekken op maken.

Stap 2

Zoals reeds opgemerkt, is het noodzakelijk om de cartridge zeer zorgvuldig te bestuderen. De gaatjes waar u toner kunt toevoegen zijn meestal afgesloten met een dop. De cartridge moet ook een compartiment voor afvaltoner hebben. Demonteer de patroon. Leeg de gebruikte toner en voeg een nieuwe toe. Op het eerste gezicht is alles heel eenvoudig. Maar veel hangt af van het type cartridge. Sommigen van hen zijn heel gemakkelijk te begrijpen. Er moet meer tijd worden genomen om andere modellen te demonteren. Wanneer alle tonerbewerkingen zijn voltooid, zet u de tonercartridge weer in elkaar.

Stap 3

Als uw cartridge is uitgerust met een chip (nu zijn veel inkjet- en lasercartridges ermee uitgerust), moet u de chip bijwerken om deze te kunnen gebruiken. Het apparaat voor het op nul stellen van chips wordt een programmeur genoemd. U moet een programmer aanschaffen die geschikt is voor uw model afdrukapparaat.

Stap 4

Typisch is de procedure voor het op nul stellen van een chip als volgt. Zet de programmeur aan. Breng het naar de cartridge-chip. Het indicatielampje op de programmer moet gaan branden. Houd het een paar seconden in deze positie. Als het indicatielampje van kleur verandert, betekent dit dat de cartridge op nul is gezet. Nu kunt u het in de printer plaatsen. Probeer een testpagina af te drukken. Als alles goed is gegaan, zou de pagina normaal moeten worden afgedrukt.

Aanbevolen: