Hoe De Fx 0-cartridge Bij Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe De Fx 0-cartridge Bij Te Vullen
Hoe De Fx 0-cartridge Bij Te Vullen

Video: Hoe De Fx 0-cartridge Bij Te Vullen

Video: Hoe De Fx 0-cartridge Bij Te Vullen
Video: Replace Filter Cartridges 2024, Mei
Anonim

Canon-laserprintercartridges worden op vrijwel dezelfde manier bijgevuld als voor printers binnen het assortiment.

Hoe de fx 0-cartridge bij te vullen
Hoe de fx 0-cartridge bij te vullen

Het is nodig

  • - platte en kruiskopschroevendraaiers;
  • - inkt voor het bijvullen.

instructies:

Stap 1

Open uw printer en verwijder de cartridge eruit. Om hem verder bij te tanken, moet u hem demonteren en de container en accessoires reinigen. Het bedekte oppervlak kunt u het beste van tevoren voorbereiden, omdat u te maken krijgt met kleine onderdelen en schroeven.

Stap 2

Draai de cartridgeschroeven los waarmee de zijpanelen zijn bevestigd. Maak alle elementen los die je kunt zien zonder al te veel moeite, wees vooral voorzichtig met de trommel en de kleine veren aan de zijkanten. Maak geleidelijk de bevestigingsmiddelen los die in het gezichtsveld verschijnen totdat u de container bereikt.

Stap 3

Verwijder de tonerresten van de cartridgecomponenten, omdat anders de afdrukkwaliteit aanzienlijk achteruit gaat en de levensduur van de cartridge drastisch wordt verkort. Gebruik speciale pluisvrije doekjes om de onderdelen te reinigen van poederresten, je kunt ze ook blazen met een föhn, maar alleen door een koude luchtstroom aan te zetten.

Stap 4

Vul de cartridge met toner. Houd er rekening mee dat er voor elk model een geschikte inkt is. Voeg 50-60 gram toner toe voor de startercartridge die bij de printer wordt geleverd, 70-80 gram voor de standaardcartridge. Een grotere hoeveelheid poeder heeft gewoon geen zin - zelfs met deze hoeveelheden wordt niet alles geconsumeerd.

Stap 5

Zet de cartridge in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Besteed veel aandacht aan het monteren van de veer in de laatste stap, omdat dit een nogal moeilijk onderdeel van het proces is. Schud de gemonteerde cartridge een beetje heen en weer, zodat de inkt er gelijkmatig in stroomt.

Stap 6

Plaats de cartridge in uw printer, zet hem aan en druk een testpagina af. Als er strepen verschijnen, probeer dan nog een paar af te drukken, dit gebeurt wanneer de cartridge herhaaldelijk wordt gebruikt. Als de strepen niet ontbreken, moet de cartridge worden vervangen door een nieuwe. Dit gebeurt meestal na 5-6 keer bijvullen.

Aanbevolen: