De HP Driekleurencartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

De HP Driekleurencartridge Bijvullen
De HP Driekleurencartridge Bijvullen

Video: De HP Driekleurencartridge Bijvullen

Video: De HP Driekleurencartridge Bijvullen
Video: How to Refill HP 131A, 131X Cartridges for M251nw, M276nw (CF210A/CF210X/CF211A/CF212A/CF213A) 2024, Mei
Anonim

De volledige capaciteit van een HP kleurencartridge is meestal van korte duur, aangezien deze drie kleurencamera's bevat in plaats van zwart-wit, terwijl de afmetingen hetzelfde zijn. Wat als u veel print en het kopen van fabriekscartridges uw portemonnee raakt? Er is maar één antwoord: koop een set inkt en vul het zelf bij.

De HP driekleurencartridge bijvullen
De HP driekleurencartridge bijvullen

Noodzakelijk

  • - een set inkt om bij te tanken;
  • - papieren servetten, tafelzeil;
  • - handschoenen.

instructies:

Stap 1

Vul een cartridge bij zodra de inkt op is en installeer deze direct in de printer. Als u dit niet doet, kan de printkop verstopt raken met fijne stofdeeltjes of opgedroogde inktresten, en zal het zeer moeilijk schoon te maken zijn en kan er schade ontstaan die niet kan worden gerepareerd.

Stap 2

Houd er rekening mee dat vanwege verschillende cartridge-ontwerpen de tanktechnologie anders zal zijn. Maar er zijn twee meest voorkomende methoden die verband houden met de locatie van de gaten voor de inkttoevoer naar de spons die zich in de cartridge bevindt.

Stap 3

In het ene type cartridge zijn deze gaten al aanwezig, in een ander moeten ze onafhankelijk worden gedaan met behulp van een kleine boor, die meestal wordt meegeleverd in de kant-en-klare tankkit.

Stap 4

Haal de cartridge uit de printer en plaats deze op een schone doek. Als de cartridge kant-en-klare gaten heeft, bevinden deze zich onder het gelijmde label. Dit zijn HP modellen 21, 22, 27, 28, 56-58, 130-138. Wrik het label voorzichtig los met een mes en verwijder het van de cartridge.

Stap 5

Onderzoek de openingen onder het licht van een zaklamp of bureaulamp. De kleurencartridge wordt bijgevuld in drie kleuren: blauw, rood en geel, die nooit gemengd mogen worden. Elk gat is gemarkeerd met stippen van de overeenkomstige kleur. Is dit niet het geval, of zie je het niet, plaats dan de cartridge met de printkop op een servet en wacht tot de inkt nat wordt op het servet. Denk aan de opstelling van de bloemen.

Stap 6

Controleer de capaciteit van de cartridge en deel deze door drie. Als de cartridgecapaciteit 30 ml is, is de maximale capaciteit voor elk van de kleuren 10 ml. Het wordt aanbevolen om iets minder inkt te vullen, zodat de cartridge niet te vol raakt, bijvoorbeeld met 0,5-1 ml.

Stap 7

Steek de inktspuit in het gat, prik in de spons en spuit langzaam de inkt in. Vul alle drie de containers op deze manier, dep de gaten. Laat de cartridge op het servet zitten met de printkop naar beneden; er zal wat inkt op het servet lekken. Wacht 5 minuten en plak dan het label terug of gebruik ducttape om de gaten te bedekken.

Stap 8

Andere soorten cartridges, zonder voorgeboorde gaten, vereisen extra voorbereiding. Dit zijn de modellen HP 15, 17, 23, 45, 78. Ze hebben kant-en-klare luchtgaten aan de achterkant van de sproeiers, maar ze kunnen niet worden gebruikt. Boor gaten ernaast met een boormachine en tank er doorheen. Daarna moeten ze worden bedekt of geplakt nadat overtollige inkt van het oppervlak is verwijderd. Plaats de patroon op een servet met de kop naar beneden gedurende 3-5 minuten.

Stap 9

Installeer de cartridge in de printer en wacht tot de automatische reiniging begint. Als dit niet het geval is, installeert u de cartridge opnieuw of start u de printer opnieuw op. Druk een testpagina af. Als de kleuren niet overeenkomen, voert u de reiniging opnieuw uit. Als dit niet helpt, wacht dan 15-20 minuten en herhaal de procedure.

Aanbevolen: