Een Inkjetprinter Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Inkjetprinter Bijvullen
Een Inkjetprinter Bijvullen

Video: Een Inkjetprinter Bijvullen

Video: Een Inkjetprinter Bijvullen
Video: Cartridges navullen - How to (Which?) 2024, Mei
Anonim

Printerbezitters zijn bekend met de situatie dat tijdens het printen van belangrijke documenten of foto's de cartridge onverwacht leeg raakt. Naar de winkel rennen is niet altijd mogelijk, en een grote voorraad cartridges thuis houden is ook geen optie. U kunt de cartridge bijvullen!

kleurenprinter
kleurenprinter

instructies:

Stap 1

Alle inkjetprinters, of liever hun cartridges, kunnen worden bijgevuld met speciale inkten nadat de inkt die ze in de fabriek hebben gevuld, op is. En u kunt ze bijtanken, en zelfs nodig, omdat het vele malen goedkoper is dan het kopen van een nieuwe cartridge, en de afdrukkwaliteit lijdt natuurlijk niet als u inkt van hoge kwaliteit koopt. De kosten van de duurste navulinkt zullen echter meerdere malen lager zijn dan de kosten van de originele cartridge. Dus de keuze is duidelijk.

De ontwerpkenmerken van elke cartridge kunnen verschillen, maar het werkingsprincipe en het mechanisme voor het bijvullen met inkt blijven ongewijzigd. Daarom zullen we het basisprincipe van het bijvullen van inkjetcartridges beschouwen.

Stap 2

Allereerst moet u naar een winkel gaan die computerapparatuur en accessoires verkoopt om inkt voor uw inkjetprintermodel te kopen. Nadat u de benodigde inkt hebt gekocht, een set van drie injectiespuiten van verschillende kleuren (in andere gevallen kunnen het buizen met inkt en injectiespuiten zijn om te tanken), kunt u beginnen met tanken.

Stap 3

Nadat u de printerkap hebt geopend, verwijdert u de cartridge, plaatst u deze op een papieren zakdoekje en verwijdert u de sticker die zich aan de bovenkant van de cartridge bevindt. Onder de sticker vind je drie gaten waarvan de kleur van de binnenkant van elkaar zal verschillen, zodat je de kleuren niet kunt verwarren. Voor het geval dat u zeker kunt zijn van de juistheid door de instructies te lezen die bij de inktset worden geleverd. Giet heel langzaam inkt van de gewenste kleur in deze gaatjes - meestal niet meer dan 2 ml in elk gaatje, sluit de gaatjes af met een sticker en laat de cartridge een paar minuten staan. Daarna moet u de inktdruppels van de onderkant van de cartridge verwijderen en de cartridge op zijn plaats plaatsen.

Stap 4

De laatste stap is het starten van het cartridgereinigingsprogramma, dat deel uitmaakt van de software voor uw printermodel.

Aanbevolen: