Epson-inkjetcartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Epson-inkjetcartridge Bijvullen
Epson-inkjetcartridge Bijvullen

Video: Epson-inkjetcartridge Bijvullen

Video: Epson-inkjetcartridge Bijvullen
Video: How to Refill EPSON ink 2024, Mei
Anonim

Epson-inkjetprinters worden veel gebruikt in zowel thuis- als kantooromgevingen. Met aanzienlijke afdrukvolumes raken inkjetcartridges snel op, dus de vraag of ze moeten worden bijgevuld, is relevant.

Epson-inkjetcartridge bijvullen
Epson-inkjetcartridge bijvullen

instructies:

Stap 1

Er zijn twee soorten Epson-inkjetcartridges: met een schuimspons in de cartridge en met een capillaire structuur. Het eerste type omvat vertegenwoordigers van de oude lijn van kantoor- en thuisprinters (Color 820/400/440/460/480/600/640/660/740/760/1160), oude professionele fotoprinters (Foto 700/750/780 /790/870 / 890/970, enz.) en nieuwe goedkope fotoprinters voor thuisgebruik (C20 / 40/42/43, enz.). Het tweede type omvat nieuwe kantoorprinters (C63 / 65/67/70/80/83/84/86/87), oude professionele (Foto 950 en 2100) en nieuwe professionele apparaten (Foto R200 / 220/300/320, enz.. enz.), evenals eenvoudige huishoudelijke modellen zoals R240. Bepaal welk type uw inktcartridges zijn.

Stap 2

Als u originele Epson-inktcartridges van type 1 hebt, verwijdert u deze uit de printer. Hoe u deze handeling uitvoert, vindt u in de gebruikershandleiding. Neem vervolgens een stuk watten gedrenkt in reanimatievloeistof of gedestilleerd water en plaats dit op de inktopname-aansluiting van de printer. Zet de printer op de juiste manier uit.

Stap 3

Vul de voorbereide spuit met inkt van een specifieke kleur. Zoek de vulgaten - ze bevinden zich in de groeven onder het label. Als ze zijn afgedicht met een laagje plastic, gebruik dan een dunne boor of priem. Steek de naald in het midden van de patroon.

Stap 4

Injecteer de inkt langzaam in de cartridge zodat de spons de tijd heeft om deze op te nemen. Doe dit totdat er een druppel inkt op de prikplaats verschijnt. Verwijder voorzichtig de naald en veeg de prikplaats af met een doek. Bedek het vervolgens met ducttape. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen op de bovenklep van de cartridge open blijven.

Stap 5

Verwijder overtollige inkt uit de cartridge. Om dit te doen, steekt u een lucifer in de uitlaat van de patroon en drukt u op het lichaam nadat u het in een container hebt geplaatst. De inkt zal ongeveer 1 minuut leeglopen.

Stap 6

Plaats de cartridge in de printer door de watten uit de fittingen te verwijderen. Als u van plan bent de cartridge op te bergen, bedek de uitlaat dan met tape en plaats deze in een afgesloten zak met de uitlaat naar beneden gericht.

Stap 7

Als u originele Epson Type 2-inktcartridges hebt, herhaalt u de stappen in stap 2. Haal er vervolgens twee medische spuiten en een rubberen gum uit. Maak met een scherp mes een driehoekige inkeping in de uitlaat van een van de spuiten. Zet een naald op de tweede spuit en prik er een gum op, die naar het midden van de naald moet worden verplaatst.

Stap 8

Scheur de blauwe sticker af die de openingen op de cartridge bedekt. Er zijn twee transparante cirkels eronder. Steek de # 1 spuit (met inkepingen) in het gat dat zich het dichtst bij de vergrendeling van de patroon bevindt. Prik het tweede gaatje met een spuit # 2 (met een gum) tot een diepte van niet meer dan 2 cm Verwijder de zuiger uit spuit # 2 en giet inkt van een bepaalde kleur erin. Afhankelijk van het specifieke model heb je 10 tot 35 ml inkt nodig.

Stap 9

Druk de # 1 spuit tegen het gat en pomp de inkt eruit, zorg voor de verzegeling met een gum. Doe dit totdat spuit #1 vrijwel geen luchtbellen meer bevat.

Stap 10

Sluit na het tanken de prikplaats af, druk op de blauwe schaal en draai de patroon om. Als de inkt na vijf minuten niet begint weg te lopen, plaatst u de cartridge in de printer.

Aanbevolen: