Hoe Maak Je Een Computernetwerk Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computernetwerk Aan
Hoe Maak Je Een Computernetwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een Computernetwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een Computernetwerk Aan
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

Je hebt twee computers in je appartement en je moet snel informatie uitwisselen tussen deze computers, een printer, scanner, enz. gebruiken en natuurlijk een enkele toegang tot internet hebben. Een lokaal netwerk kan al deze problemen oplossen.

Hoe maak je een computernetwerk aan
Hoe maak je een computernetwerk aan

Noodzakelijk

  • - computers;
  • - router.

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de eenvoudigste netwerkarchitectuur:

U kunt een router gebruiken die technologieën combineert, zoals het configureren van gateways en het met elkaar verbinden van computers. Dat wil zeggen, dit apparaat verbindt niet alleen computers, maar biedt ook gedeeltelijk internettoegang. In dit geval moet de router alle computers onafhankelijke toegang tot internet bieden. Zoals de praktijk laat zien, is een router meestal een ingebouwd middel om netwerkbeveiliging te waarborgen.

Stap 2

Ook de aanleg van de kabelinfrastructuur helpt u bij het oplossen van dit probleem. Kabels (patchsnoeren) kunnen worden gekocht bij computerwinkels of door uzelf worden gemaakt als u over alle benodigde verbruiksartikelen beschikt (en met behulp van niet-moeilijke apparatuur en een gewone platte schroevendraaier).

Stap 3

De volgende stap is het configureren van alle software.

Het eerste dat moet worden gedaan, is elke computer een naam geven en aan alle computers een enkele werkgroep toewijzen. Ga hiervoor naar het "configuratiescherm" en vervolgens naar "Systeem". Selecteer in de "Systeemeigenschappen" het item "Computernaam". Druk op de knop "Wijzigen".

Stap 4

In dit stadium moeten we de naam van de computer en de naam van onze werkgroep registreren. Computernamen kunnen anders worden genoemd, dus stel het naar eigen goeddunken, maar het belangrijkste is om van elkaar te verschillen. De naam van de werkgroep van ons netwerk moet op alle computers hetzelfde zijn. Als deze parameter op computers anders is, wordt de verbinding niet tot stand gebracht.

Stap 5

We hoeven maar één component te configureren, namelijk "Internet Protocol (TCP / IP)". Vervolgens moet u handmatig het IP-adres, "default gateway" en "subnetmasker" registreren. Schrijf het IP-adres op de ene computer "192.168.0.1" en op de tweede "192.168.0.2". Het subnetmasker wordt automatisch ingesteld. Sla vervolgens alle parameters op en start de computer opnieuw op.

Aanbevolen: