Hoe Een Computernetwerk Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computernetwerk Te Bouwen
Hoe Een Computernetwerk Te Bouwen

Video: Hoe Een Computernetwerk Te Bouwen

Video: Hoe Een Computernetwerk Te Bouwen
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

Je kunt een enorm aantal schema's bedenken voor het bouwen van lokale netwerken. Veel hangt af van het aantal aangesloten computers, hun doel en het verlenen van toegang tot bepaalde bronnen.

Hoe bouw je een computernetwerk?
Hoe bouw je een computernetwerk?

Het is nodig

netwerkhub

instructies:

Stap 1

Gebruik een netwerkhub als u computers geen internettoegang hoeft te geven. Koop deze apparatuur en installeer deze op een toegankelijke locatie. Sluit de hub aan op wisselstroom. Bereid het benodigde aantal netwerkkabels voor.

Stap 2

Sluit computers aan op een netwerkhub. Schakel deze pc's in. Gebruik statische IP-adressen voor eenvoudige communicatie tussen computers. Open het Netwerkcentrum. Selecteer het menu Adapterinstellingen wijzigen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de netwerkkaart die op de hub is aangesloten. Selecteer het Internet Protocol TCP / IPv4 en klik op de knop Opties. Activeer de functie "Gebruik het volgende IP-adres" door het vakje ernaast aan te vinken. Voer in het volgende veld het permanente IP-adres van deze netwerkkaart in. Klik op de knop "OK" om de instellingen op te slaan. Na het definiëren van een nieuw netwerk, selecteer "Thuisgroep".

Stap 4

Wijzig op dezelfde manier de instellingen voor de netwerkadapters van andere computers en laptops. Creëer gedeelde netwerkbronnen. Open het menu Deze computer en zoek de map waarvoor u de instellingen voor delen wilt wijzigen. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Delen". Selecteer in het uitvouwbare menu de optie Thuisgroep (Lezen / Schrijven) en selecteer Objecten delen.

Stap 5

Volg dit algoritme voor alle vereiste mappen en bestanden. Als een specifieke computer niet zichtbaar is op het netwerk, open dan het configuratiescherm en ga naar het menu "Netwerk en internet". Open het menu Netwerkcentrum. Selecteer Geavanceerde opties voor delen wijzigen.

Stap 6

Activeer de items "Netwerkdetectie inschakelen" en "Bestands- en printerdeling inschakelen". Sla de netwerkparameterinstellingen op.

Aanbevolen: