Hoe Een Computernetwerk Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computernetwerk Te Organiseren?
Hoe Een Computernetwerk Te Organiseren?

Video: Hoe Een Computernetwerk Te Organiseren?

Video: Hoe Een Computernetwerk Te Organiseren?
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne pc's zijn verbonden met een of ander computernetwerk. Door een dergelijke structuur te creëren, hebt u snel toegang tot de informatie die u nodig hebt. Bovendien kunnen met lokale netwerken meerdere gebruikers synchroon aan een specifieke taak werken.

Hoe een computernetwerk te organiseren?
Hoe een computernetwerk te organiseren?

Noodzakelijk

  • - router;
  • - doorverbindkabels.

instructies:

Stap 1

Voor de organisatie van het eenvoudigste lokale netwerk wordt aanbevolen om een switch of soortgelijk apparaat te gebruiken. Er moet meteen worden opgemerkt dat het behoorlijk problematisch is om computers via een switch toegang tot internet te geven. Als je de mogelijkheid hebt, koop dan een router.

Stap 2

Sluit de geselecteerde apparatuur aan op netstroom. Bereid nu het benodigde aantal patchkabels voor. In deze situatie heb je kabels met rechte krimpconnectoren nodig. Gebruik ze om computers aan te sluiten op een switch of router. De verbinding moet worden gemaakt met de LAN-poorten.

Stap 3

Als u een router gebruikt, sluit dan de internettoegangskabel aan op de WAN-poort van dit toestel. Opgemerkt moet worden dat deze kabel niet alleen kan worden aangesloten op de apparatuur van de provider, maar ook op een stationaire computer die als proxyserver fungeert.

Stap 4

Configureer de parameters van de router. Gebruik hiervoor een van de computers die op de netwerkapparatuur zijn aangesloten. Om de verdere configuratie te vereenvoudigen, kunt u de DHCP-functie gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen dat het gebruik ervan niet altijd handig is op het gebied van een kantoornetwerk.

Stap 5

Als u een netwerkhub gebruikt of de DHCP-functie van de router niet hebt geactiveerd, configureert u elke personal computer. Stel hiervoor de juiste IP-adreswaarden in voor hun netwerkkaarten.

Stap 6

Onthoud dat experts aanbevelen om IP-adressen te gebruiken die zich op een gedeeld subnet bevinden. Als u het subnetmasker niet zelf kunt bepalen, stelt u de IP-adressen in voor alle pc's die alleen in het vierde segment verschillen.

Stap 7

Maak uw eigen werkgroep en configureer beveiligingsinstellingen. Hiermee kunt u snel nieuwe computers aan het netwerk toevoegen, onnodige apparaten loskoppelen en de toegang tot gedeelde bronnen synchroniseren.

Aanbevolen: