Cartridge Voor Samsung-printer Bijvullen

Inhoudsopgave:

Cartridge Voor Samsung-printer Bijvullen
Cartridge Voor Samsung-printer Bijvullen

Video: Cartridge Voor Samsung-printer Bijvullen

Video: Cartridge Voor Samsung-printer Bijvullen
Video: Samsung Xpress M2020W Toner Refill 2024, Mei
Anonim

De laatste tijd hebben printerfabrikanten geprobeerd hun cartridges te beschermen tegen opnieuw vullen. Vanaf de modellen 1641/1645 introduceert Samsung bescherming in de vorm van een speciale chip. Dit zorgt voor veel problemen voor gebruikers en dwingt hen dure verbruiksartikelen te kopen. Maar er is een andere, goedkopere en meer praktische manier.

Cartridge voor Samsung-printer bijvullen
Cartridge voor Samsung-printer bijvullen

Noodzakelijk

  • - patroon;
  • - schroevendraaier;
  • - koker;
  • - het doek;
  • - toner.

instructies:

Stap 1

Opleiding. De eerste stap is om uw werkgebied voor te bereiden voordat u gaat tanken. Kies hiervoor een badkamer om een stoffig appartement te vermijden. Vervolgens moet je je gezicht beschermen tegen toner, hiervoor is een gasmasker of gaasverband (in meerdere lagen) geschikt. Doe rubberen handschoenen aan je handen.

Stap 2

Neem gereedschap mee: kruiskopschroevendraaiers en platte schroevendraaiers, trechter, vochtige doek, cartridge, toner.

Stap 3

Tanken. Verwijder eerst de bovenklep van de cartridge. Draai hiervoor de twee schroeven aan beide zijden van de cartridge los. Draai vervolgens de twee schroeven aan de linkerkant van de cartridge los en verwijder voorzichtig het zijdeksel. De hopper zit meestal vol met gebruikte toner. Het moet eruit geschud worden. Het belangrijkste is om het voorzichtig te doen, zonder plotselinge bewegingen.

Na het reinigen van de trechter met een platte schroevendraaier, verwijder voorzichtig de plug. Plaats vervolgens nieuwe toner in het gat, sluit de hopper en zet de cartridge in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Nadat de cartridge is bijgevuld, kan deze in de printer worden geïnstalleerd.

Stap 4

Als na het installeren van de cartridge de tonerindicator rood blijft en de printer niet wil afdrukken, zet dan de printer uit en verwijder de achterklep, zoek de 93C66-microschakeling die zich op een klein bordje bevindt.

Zoek vervolgens de 1e en 4e poot. Het aftellen gaat tegen de klok in, van bovenaf gezien en met behulp van een conventionele soldeerbout, soldeer een jumper ertussen. Elke keer dat de printer wordt aangezet, worden de tellers van de printer teruggezet op hun oorspronkelijke waarde. Een beproefde methode, het werkt altijd geweldig.

Stap 5

De afdrukkwaliteit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de toner. U kunt het beste universele toner van Amerikaanse makelij gebruiken, die geschikt is voor het bijvullen van Samsung- en Xerox-cartridges. De standaardcapaciteit van een tonerfles is doorgaans 1000 g.

Aanbevolen: