Wat Te Doen Als De Printer Stopt Met Afdrukken?

Wat Te Doen Als De Printer Stopt Met Afdrukken?
Wat Te Doen Als De Printer Stopt Met Afdrukken?

Video: Wat Te Doen Als De Printer Stopt Met Afdrukken?

Video: Wat Te Doen Als De Printer Stopt Met Afdrukken?
Video: Problemen met afdrukken en scannen oplossen met behulp van HP Print and Scan Doctor | HP-printers|HP 2024, April
Anonim

Tegenwoordig heeft bijna elk gezin een printer, omdat het nodig is om rapporten voor het kind voor school op te stellen, en het is handiger om breipatronen af te drukken in plaats van ze van een computerscherm te lezen. Als zzp'er kun je gewoon niet zonder een printer, omdat overheidsinstanties vaak gewoon geen handgeschreven documenten accepteren. Dit is de reden waarom wanneer de printer stopt met afdrukken, dit een enorm probleem wordt.

Wat als de printer niet afdrukt?
Wat als de printer niet afdrukt?

Soms kunt u dit probleem zelf oplossen. Laten we eens kijken in welk geval de printer niet naar de werkplaats hoeft te worden gedragen.

Controleer of uw printer is aangesloten. Ja, ja, het gebeurt - de printer is opnieuw gerangschikt of het was gewoon nodig om het stopcontact vrij te maken voor een ander apparaat, maar de printer kan triviaal worden losgekoppeld van het lichtnet. Controleer daarna of de printer zelf is ingeschakeld (heel veel modellen moeten niet alleen op het stopcontact worden aangesloten, maar ook gereed worden gemaakt met een speciale schakelaar op de behuizing). Als de printer is aangesloten en ingeschakeld, moet deze een klein geluid maken en vervolgens weer stil zijn (zelftest).

Controleer of de printer met een speciaal snoer op de computer is aangesloten. Trouwens, als het snoer aan één kant niet volledig is ingestoken (er is geen volledig contact van de connectoren), zal de printer niet afdrukken.

De printer kan vastlopen. Zet in dat geval de printer uit, trek de stekker uit het stopcontact en wacht minstens een minuut. Schakel vervolgens het apparaat in en probeer het document af te drukken.

Controleer of u de afdruktaak naar de juiste printer stuurt. Uw printer moet standaard als standaard worden ingesteld. U kunt dit controleren in de OS-instellingen.

De printer drukt mogelijk niet af omdat de inkt (toner) op is. In dit geval moet u natuurlijk een nieuwe cartridge kopen of de bestaande nemen om te tanken. Er zijn trouwens tankkits te koop, waarmee u sommige modellen cartridges zelf kunt tanken.

De printer drukt niet af en wanneer de stuurprogramma's niet zijn geïnstalleerd of "crashed" (een speciaal programma dat de werking van dit handige apparaat regelt). Het stuurprogramma staat op de cd die bij elke nieuwe printer wordt geleverd, zodat u de software zelf opnieuw kunt installeren. Ook zijn stuurprogramma's te vinden op internet.

Aanbevolen: