Afdrukken Naar Schijf Met Een Printer

Inhoudsopgave:

Afdrukken Naar Schijf Met Een Printer
Afdrukken Naar Schijf Met Een Printer

Video: Afdrukken Naar Schijf Met Een Printer

Video: Afdrukken Naar Schijf Met Een Printer
Video: Met deze inkttrucs print je veel goedkoper (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Een van de interessante en aantrekkelijke eigenschappen van veel printers is de mogelijkheid om tekst en afbeeldingen op het oppervlak van schijven af te drukken. De meest populaire printers die het afdrukken van schijven ondersteunen, zijn modellen van de fabrikant Epson (bijvoorbeeld Stylus Photo T50, R220 of R320) en Canon (PIXMA iP4200, PIXMA iP5000). De kit voor dergelijke printers wordt geleverd met een cd met een speciaal programma dat helpt bij het ontwikkelen van het ontwerp van de schijven en het afdrukken van de afbeelding.

Afdrukken naar schijf met een printer
Afdrukken naar schijf met een printer

Het is nodig

  • - Printer;
  • - een programma om op schijven af te drukken;
  • - Afdrukbare schijf.

instructies:

Stap 1

Koop een speciale schijf om af te drukken op een printer met de aanduiding "Afdrukbaar" (ze kunnen het opschrift "Afdrukbaar met inkjetprinters" of "Afdrukbaar op het labeloppervlak" hebben), dergelijke schijven zijn niet duurder dan gewone schijven. Bij sommige printermodellen is het mogelijk om op minidiscs af te drukken. Koop hiervoor een "afdrukbare" minidisc.

Stap 2

Schrijf de vereiste gegevens naar de schijf voordat u ernaar afdrukt. Anders kunnen er na het afdrukken stof, vingerafdrukken en schade op het oppervlak van de schijf ontstaan, waardoor schrijffouten kunnen ontstaan.

Stap 3

Zoek de schijfuitvoerlade in de printer door het printerdeksel te openen. Als de lade niet is geplaatst, plaatst u deze nadat u hebt gecontroleerd of de printer is ingeschakeld. Als de stroom wordt uitgeschakeld wanneer de lade in de printer wordt geplaatst, wordt de aanpassing van de afdrukpositie niet uitgevoerd.

Stap 4

Plaats een schijf in de lade met de te bedrukken zijde naar boven. Er kan slechts één schijf in de lade worden geplaatst! Als u op een minidisc afdrukt, vindt u in de doos de speciale adapter die bij uw printer hoort. Plaats deze in de lade en plaats vervolgens de minidisc in de adapter. Controleer voordat u een schijf plaatst of er zich geen vreemde voorwerpen in de lade bevinden die de opnamezijde van de schijf kunnen beschadigen. Plaats de schijflade in de printer in de sleuven.

Stap 5

Installeer de software die bij de printer is geleverd (zoals Epson Print CD of CD Label Print) op uw computer. Als het is geïnstalleerd, opent u het door op het pictogram op uw bureaublad te klikken of zoekt u het op in het menu Start.

Stap 6

Maak met een geopend programma de gewenste afbeelding of belettering die u wilt afdrukken. Met het programma kunt u bestaande inscripties en afbeeldingen invoegen en uw eigen originele afbeeldingen tekenen.

Stap 7

Klik op de knop Afdrukken in het menu Bestand. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u op de eerste regel de gewenste printer selecteert. De derde afdrukparameter is "Mediatype". Kies uit de meegeleverde cd/dvd-lijst. Schakel het selectievakje Print Confirmation Pattern - "None" in (niet om het patroon af te drukken). Klik op "Afdrukken".

Aanbevolen: