Wat Als De Scanner Stopt Met Scannen?

Wat Als De Scanner Stopt Met Scannen?
Wat Als De Scanner Stopt Met Scannen?

Video: Wat Als De Scanner Stopt Met Scannen?

Video: Wat Als De Scanner Stopt Met Scannen?
Video: Scan Docs to PDF with Windows Fax/Scan 2024, Mei
Anonim

Soms is de scanner net zo belangrijk als de printer. Bijna elke moderne burger moet documenten, foto's scannen, dus als er zich een probleem voordoet met de scanner, moet u dit snel zelf of tegen betaling oplossen door een specialist uit te nodigen.

Wat als de scanner stopt met scannen?
Wat als de scanner stopt met scannen?

Maar voordat u de scanner naar een reparatiewerkplaats voor kantoorapparatuur brengt, is het de moeite waard om zelf een paar dingen te controleren om uw geld te verspillen.

1. Controleer eerst of de netwerkkabel is aangesloten op de scanner en of deze aan gaat. De bijbehorende indicatoren moeten op het voorpaneel werken en de glazen tafel waarop we de platen plaatsen om een afbeelding te krijgen, moet verlicht zijn. Overigens moeten sommige scannermodellen bovendien worden ingeschakeld met een speciale schakelaar op de behuizing.

Handige tip: als alle draden correct en stevig zijn aangesloten, maar de scanner nog steeds niet aan gaat of de computer het niet detecteert, vermoedt u een probleem met de draden. Onderzoek de stroomkabel en datakabel op breuken, schade aan huisdieren.

2. De scanner kan ook niet worden ingeschakeld vanwege een defecte stroomvoorziening (veel scannermodellen zijn op het netwerk aangesloten via een stroomvoorziening zoals mobiele telefoons). Probeer een andere voeding met de vereiste specificaties te nemen en deze op de scanner aan te sluiten.

3. Controleer en sluit de scanner aan op de computer. De draad die deze twee apparaten verbindt, moet stevig op de connectoren zijn aangesloten, niet losraken of eruit vallen.

4. Als dit de eerste keer is dat u de scanner op uw computer aansluit, moet u het apparaatstuurprogramma installeren. Meestal staat het stuurprogramma op de cd die bij het apparaat wordt geleverd, of u kunt het op internet vinden.

5. Als het stuurprogramma al is geïnstalleerd, gaat de scanner aan, maar scant het niet, het kan worden aangenomen dat het stuurprogramma is gecrasht. Start in dit geval uw computer en scanner opnieuw op, installeer het stuurprogramma opnieuw nadat u de oude hebt verwijderd. Houd er rekening mee dat als u het besturingssysteem hebt bijgewerkt (een nieuwere versie hebt geïnstalleerd), het stuurprogramma ook moet worden bijgewerkt. Mogelijk moet u ook de software bijwerken waarmee u de afbeelding ontvangt.

Trouwens, als je zeker weet dat de scanner zou moeten werken, test hem dan door hem op een andere computer aan te sluiten.

Aanbevolen: