Wat Te Doen Als De Printer Op Papier Begint Te Kauwen?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Printer Op Papier Begint Te Kauwen?
Wat Te Doen Als De Printer Op Papier Begint Te Kauwen?

Video: Wat Te Doen Als De Printer Op Papier Begint Te Kauwen?

Video: Wat Te Doen Als De Printer Op Papier Begint Te Kauwen?
Video: Problemen met de papieraanvoer oplossen - HP Deskjet F4180 All-in-One Printer 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden eigenaren van laser- en inkjetprinters geconfronteerd met papierkauwen. Dit kan te wijten zijn aan zowel de printer zelf als de verkeerde positie van het papier.

Wat te doen als de printer op papier begint te kauwen?
Wat te doen als de printer op papier begint te kauwen?

Kauwen is direct gerelateerd aan papier

Om dit probleem op te lossen, moet u eerst uw aandacht op papier richten. De hoek van het vel zelf is mogelijk gevouwen of het papier is misplaatst. Dit is voor het grootste deel de oorzaak van kauwen. Bovendien kan het gebruik van papier van lage kwaliteit of papier dat te dik en te zwaar is, deze effecten veroorzaken.

Er is nog een ander scenario - als de eigenaar van de printer vergat het nietje uit de nietmachine te verwijderen of de paperclip los te koppelen en begon met afdrukken. Een dergelijk vreemd voorwerp kan het apparaat zelf ernstig beschadigen. Controleer daarom voordat u het papier in de printer plaatst of er geen vreemde voorwerpen op zitten die de afdruk kunnen verstoren, en controleer ook of het papier correct is geïnstalleerd.

Heel vaak komt het voor dat de eigenaren van de printer een te groot pak papier invoegen. Hierdoor krijgt de printer geen goede grip op het vel en dit kan kauwen veroorzaken.

Het probleem zit in de printer

Als er geen papierproblemen zijn gevonden, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij de printer zelf. Meestal komt het voor dat het papierinvoer- en trekmechanisme dat in de printer is geïnstalleerd losraakt. Daarom is het papier vastgelopen. Er kan ook een probleem zijn met vuil op de oppakrollen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het gebruik van papier van lage kwaliteit, waarvan de vezels op de rollen achterblijven, of van een stuk papier. Om dit probleem te achterhalen en op te lossen, moet de eigenaar de printerkap openen en de rollen van het papier verwijderen.

Bovendien kunnen dergelijke problemen rechtstreeks verband houden met het feit dat sommige mechanische onderdelen van de printer oververhit raken. Dit kan gebeuren als de eigenaar van de printer grote hoeveelheden tekst afdrukt. Dit probleem kan vrij eenvoudig en eenvoudig worden opgelost - u hoeft alleen maar in kleine batches af te drukken.

Als het papier al in de printer is vastgelopen of is gekauwd, hoeft u het niet hard naar u toe te trekken, omdat dergelijke acties verschillende schade aan het mechanisme kunnen veroorzaken. Het papier moet voorzichtig en langzaam uit de printer worden getrokken, en als het niet gaat, kunt u wat meer moeite doen. Het is niet nodig om het vel papier eruit te trekken met vreemde voorwerpen, omdat deze ook het mechanisme van dit randapparaat kunnen beschadigen.

Aanbevolen: