Wat Te Doen Als Mappen Met Informatie Op Een USB-flashstation Zijn Verdwenen Door Een Virus A

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Mappen Met Informatie Op Een USB-flashstation Zijn Verdwenen Door Een Virus A
Wat Te Doen Als Mappen Met Informatie Op Een USB-flashstation Zijn Verdwenen Door Een Virus A

Video: Wat Te Doen Als Mappen Met Informatie Op Een USB-flashstation Zijn Verdwenen Door Een Virus A

Video: FixMeStick USB virus en malware killer review - Hardware.Info TV (Dutch) 2022, December
Anonim

Flash-media zijn meestal erg kwetsbaar voor virusaanvallen. Ze gebruikten de computer van iemand anders - en alle bestanden waren al ergens verdwenen. Maar maak je geen zorgen - het is vrij eenvoudig om ze te herstellen.

Wat te doen als mappen met informatie op een USB-flashstation zijn verdwenen door een virus a
Wat te doen als mappen met informatie op een USB-flashstation zijn verdwenen door een virus a

Waarom verdwijnen bestanden op een USB-stick?

Zeker, elke gebruiker heeft minstens één keer, maar kreeg zo'n probleem toen hij, nadat hij op de computer van iemand anders had gewerkt en alle gegevens op een USB-flashstation had opgeslagen, thuis tot zijn verbazing ontdekte dat er geen bestanden op stonden - het was leeg. Begint u zich te herinneren wanneer u de bestanden wist te verwijderen, of bent u misschien helemaal vergeten ze op de USB-stick op te slaan? Maar documenten en bestanden kunnen erg belangrijk zijn. Hoe kon dit gebeuren?

Dit gebeurt meestal wanneer virussen op de computer leven. Sommige virussen kunnen de kenmerken van mappen en bestanden wijzigen in "verborgen" of "systeem". Ze lijken dus bestanden te verwijderen, maar in feite maken ze ze gewoon onzichtbaar. Om dit te verifiëren, moet u de hoeveelheid gebruikt geheugen op het apparaat controleren. Ga hiervoor naar "Deze computer" en kijk hoeveel ruimte er op de flashdrive in beslag is genomen. Als het volume groter is dan nul, betekent dit dat alle bestanden intact blijven, ze zijn gewoon onzichtbaar voor de gebruiker.

"Verwijderde" bestanden herstellen

Er zijn verschillende manieren om alle bestanden weer zichtbaar te maken. De eenvoudigste is om de weergave van verborgen mappen en bestanden in Windows in te schakelen. Open hiervoor een willekeurige map en selecteer "Extra" - "Mapopties" in de menubalk. Ga vervolgens naar het tabblad "Bekijken" en selecteer het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Als daarna alle "verwijderde" bestanden zichtbaar zijn op de flashdrive, moet u ze selecteren en hun eigenschappen openen met de rechtermuisknop. In het venster dat verschijnt, moet u het kenmerk "verborgen" uitschakelen en op "Toepassen" klikken. Maar in de regel helpt deze methode zeer zelden.

Een andere manier om bestanden zichtbaar te maken is met de opdrachtregel. Ga hiervoor naar "Start", selecteer de regel "Uitvoeren", voer het woord "cmd" in (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. In het venster dat verschijnt, typt u "dirn: / x" (zonder aanhalingstekens). N is de letter die is toegewezen aan de flashdrive, die kan worden bekeken via de snelkoppeling "Deze computer".

Deze opdracht toont een lijst met alle bestanden op de flashdrive. Als er een map is met de naam "E2E2 ~ 1", moet u deze hernoemen naar "ren E2E2 ~ 1 abc" (in plaats van "abc" kunt u een andere naam van de map schrijven). Ga vervolgens naar de USB-flashdrive - en alle gegevens bevinden zich in de map "abc".

U kunt ook verschillende bestandsbeheerders gebruiken. Ze tonen meestal standaard verborgen bestanden en u hoeft ze alleen maar naar een andere locatie te kopiëren.

Dat is het eigenlijk. Het belangrijkste is om niet te vergeten het virus op de flashdrive te verwijderen met behulp van antivirus, anders herhaalt het probleem zich.

Populair per onderwerp