Wat Te Doen Als De Laptop Is Overstroomd Met Water?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Laptop Is Overstroomd Met Water?
Wat Te Doen Als De Laptop Is Overstroomd Met Water?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop Is Overstroomd Met Water?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop Is Overstroomd Met Water?
Video: What Happens If You Spill Water over Your Laptop? 2024, April
Anonim

Vocht opgesloten in een laptop is een van de meest voorkomende oorzaken van schade. En het gaat hier niet zozeer om de vloeistof zelf, maar om onwetendheid over de acties die moeten worden uitgevoerd om de schade aan de apparatuur zoveel mogelijk te minimaliseren.

Wat te doen als de laptop is overstroomd met water?
Wat te doen als de laptop is overstroomd met water?

Bijtende vloeistoffen kunnen de grootste schade aan apparatuur veroorzaken. Dit omvat zoete thee, koffie, sappen, alcohol, frisdrank, enz. Ze kunnen niet alleen contacten kortsluiten, maar ook leiden tot het doorbranden van circuits. Bijtende vloeistoffen zullen ook geleiders aantasten of oxideren, wat normaal water of ongezoete thee niet kan.

Eerste stappen

Zodra er vocht op de laptop komt, moet deze onmiddellijk worden losgekoppeld van het lichtnet en moet de batterij worden verwijderd. Bij het inschakelen gaat de oxidatietoestand van borden en microschakelingen meerdere keren sneller voorbij, waardoor de schade toeneemt. Het is beter om je niet-opgeslagen document te verliezen dan je hele techniek.

Draai hem daarna om en leg hem op een handdoek, zodat de vloeistof kan weglopen. Deze actie kan het moederbord redden, wat betekent dat alleen het toetsenbord hoeft te worden gerepareerd.

Wat te doen?

Nadat de vloeistof uit de laptop komt, brengt u deze onmiddellijk naar een servicecentrum. Tijd speelt hier een belangrijke rol. Of de laptop nu aanstaat of niet, er vindt nog steeds oxidatie in plaats, corrosie beschadigt elke minuut een toenemend aantal geleiders. Ze zullen uiteindelijk volledig opbranden. Daarom is het noodzakelijk om het apparaat zo goed mogelijk te drogen.

Het is belangrijk op te merken dat het zelf repareren van je laptop tot nog meer schade kan leiden als je niet over de benodigde vaardigheden beschikt. U kunt proberen het toetsenbord te repareren als het beschadigd is, maar het moederbord thuis is vrij moeilijk te vervangen.

Wat moet je nog meer weten?

Verwacht niet dat de vloeistof vanzelf verdampt zonder aanzienlijke schade aan te richten. Zelfs als de laptop blijft werken nadat hij nat is geworden, zal hij snel zijn werk doen - de apparatuur moet worden weggegooid.

Dit geldt des te meer als u een agressieve vloeistof hebt gemorst. Misschien zal het eruit stromen, maar het zal zeker een sediment achterlaten in de vorm van een siroop of een dunne laag, met als gevolg corrosie van de geleiders en hun burn-out. Bovendien kan het oxidatieproces een dag of meerdere maanden duren. Het hangt allemaal af van de aard en de hoeveelheid gemorste vloeistof.

Wat is er nodig om dit te voorkomen?

Neem veiligheidsmaatregelen in acht. Plaats geen met vloeistof gevulde kopjes, mokken, glazen of geopende flessen naast de laptop. Neem hem nooit mee naar de badkamer, het zwembad, het strand of een andere plaats waar er vocht op kan komen.

Aanbevolen: