Hoe Een Lasermuis Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lasermuis Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Lasermuis Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Lasermuis Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Lasermuis Uit Elkaar Te Halen
Video: Taking Apart and Repairing Dell Mouse With Stuck Button 2024, April
Anonim

Meestal verliest de muis zijn prestaties door het schuren van de kabel bij de ingang van de behuizing. De rest van de onderdelen kunnen volledig bruikbaar zijn. Deze schade kan worden gerepareerd als de muisbehuizing op de juiste manier wordt gedemonteerd. Hoe je dit doet, lees verder.

Hoe een lasermuis uit elkaar te halen
Hoe een lasermuis uit elkaar te halen

instructies:

Stap 1

Koppel de muis los van de systeemeenheid. Onderzoek de onderkant. Zoek de schroeven. Pak de juiste schroevendraaier en draai ze los. Open de zaak. Houd er rekening mee dat dit moet worden gedaan door het bovenste deel van de zijde tegenover de kabelingang los te wrikken. Als de lasermuis niet kan worden gedemonteerd, hebt u niet alle schroeven verwijderd.

Stap 2

Controleer op verborgen schroeven. Ze bevinden zich onder de stickers en rubberen voetjes aan de onderkant van de muisbehuizing. Houd er ook rekening mee dat als de muis nog steeds onderhevig is aan garantiereparatie, de overtreding van stickers en rubberen inzetstukken u het recht ontneemt om deze indien nodig te gebruiken.

Stap 3

Als de schroeven zich onder de rubberen voetjes bevinden, draai ze dan los en berg de voetjes op een prominente plaats op zodat ze niet verloren gaan. later zal het onhandig zijn om de muis te gebruiken zonder rubberen voetjes.

Stap 4

Open de muis. Verwijder het wiel. Het wiel is meestal uitgerust met een as. Het ene uiteinde van de as is vastgezet in een gedeelde verbinding, het andere uiteinde wordt in het encodergat gestoken. Laat de as los, til deze iets op en trek hem vervolgens uit de encoder om de optische muis te demonteren.

Stap 5

Neem een schroevendraaier. Verwijder alle schroeven waarmee het bord is bevestigd. Open vervolgens alle vergrendelingen en verwijder het bord van zijn plaats. Verwijder de optische overlay met een prisma en lens van het bord. Laat de meerpolige connector aan het uiteinde van de kabel zitten. Neem de NIPPERS. Knip de kabel door voordat deze de behuizing ingaat.

Stap 6

Strip alle contacten. Neem een soldeerbout. Focus op de kleuren en soldeer alle geleiders op de overeenkomstige plaatsen van hun ingang naar het bord op dezelfde contactvlakken. Monteer geen lasermuis. Sluit het aan op uw pc. Controleer of de LED aan is. Controleer vervolgens of er een reactie is op wielrotatie en toetsaanslagen.

Stap 7

Plaats de optische overlay op het bord en controleer de beweging. Als de muis is aangesloten op een USB-poort, wordt deze ook gedetecteerd als de computer al aan staat, wat niet kan worden gezegd van een muis met een PS / 2-poort. Het is pas zichtbaar als de pc opnieuw is opgestart. Als de muis goed werkt, leidt u de kabel zo dat deze het sluiten van de behuizing niet hindert. Zet de muis in elkaar, draai alle schroeven erin en plaats de rubberen voetjes terug.

Aanbevolen: