Hoe USB Op Het Moederbord Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe USB Op Het Moederbord Aan Te Sluiten
Hoe USB Op Het Moederbord Aan Te Sluiten

Video: Hoe USB Op Het Moederbord Aan Te Sluiten

Video: Hoe USB Op Het Moederbord Aan Te Sluiten
Video: How to Connect the USB Front Panel to Your Motherboard 2024, Maart
Anonim

Hoe vaak hebben computers geen extra USB-poorten om al hun randapparatuur aan te sluiten? Elke gebruiker wordt een keer met dit probleem geconfronteerd. Om extra USB op het moederbord aan te sluiten, moet u een PCI-adapter installeren of extra poorten aansluiten die vaak bij het moederbord worden geleverd.

Hoe USB op het moederbord aan te sluiten
Hoe USB op het moederbord aan te sluiten

instructies:

Stap 1

In het geval dat u tevreden bent met de configuratie van de computer, uw USB-poorten op een goede snelheid werken en u alleen extra uitgangen nodig heeft om nieuwe apparaten aan te sluiten, moet u extra USB op het moederbord aansluiten. Uiterlijk zijn dergelijke apparaten verschillende poorten die aan de achterkant van de systeemeenheid zijn bevestigd, van waaruit de UB-20-kabel naar speciale connectoren op het moederbord gaat. Schakel de computer uit en verwijder de zijbehuizing voordat u deze aansluit.

Stap 2

Vind gratis connectoren voor extra poorten op het moederbord. Om dit te doen, moet u zich vertrouwd maken met het bordontwerp in de gebruikershandleiding van het model dat u hebt geïnstalleerd. Deze connectoren zijn bovendien gemarkeerd met identifiers ernaast, bijvoorbeeld "USB2" en "USB3".

Stap 3

Sluit extra poorten aan op de connectoren en bevestig ze met schroeven, die naar de achterkant van de behuizing leiden, naast de uitgangen van andere apparaten.

Stap 4

Een andere optie om de USB op het moederbord aan te sluiten, is door een PCI-adapter te installeren. Dit is vaak de voorkeursmethode voor oudere computers met bijvoorbeeld USB 1.0- of 1.1-apparaten. Deze poorten ondersteunen geen hoge snelheden en zijn niet compatibel met het meest wijdverbreide formaat van vandaag - USB 2.0. Voordat u het installeert, moet u ook de stroom uitschakelen en toegang tot het moederbord vrijmaken.

Stap 5

Installeer de adapter in het PCI-slot. Bevestig deze met de montageschroeven aan de achterkant van de systeemeenheid. Plaats het deksel van de behuizing terug.

Stap 6

Zet uw computer aan. Installeer na het laden van het besturingssysteem de stuurprogramma's om de adapter te herkennen en te bedienen. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten, waarna u de extra USB-poorten volledig kunt gebruiken.

Aanbevolen: