Hoe Draden Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Draden Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Hoe Draden Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Draden Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Draden Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, April
Anonim

Bij het assembleren van een computer rijzen er een groot aantal vragen, vooral als dit voor de eerste keer in het leven wordt gedaan en er simpelweg geen noodzakelijke ervaring is. Waar en hoe de processor moet worden geïnstalleerd, hoe de harde schijf moet worden bevestigd, in welke sleuf de videokaart is geïnstalleerd - al deze procedures, die eenvoudig zijn voor een ervaren persoon, lijken ingewikkeld en onbegrijpelijk voor een beginner.

Hoe draden op het moederbord aan te sluiten?
Hoe draden op het moederbord aan te sluiten?

Het is nodig

Computer, moederbord, minimale computermontagevaardigheden

instructies:

Stap 1

Sluit de draden aan op het moederbord nadat het in de systeemeenheid is geïnstalleerd. Ondanks de vanzelfsprekendheid van deze beslissing, proberen veel mensen eerst alle kabels op de connectoren aan te sluiten en vervolgens het bord in de behuizing te installeren. De juiste procedure voor het aansluiten van kabels op het moederbord is als volgt: een processor met een koelsysteem wordt op het moederbord geïnstalleerd, vervolgens wordt het bord in de behuizing gemonteerd en pas daarna worden de benodigde kabels aangesloten.

Stap 2

De eerste op de lijst is het netsnoer. Dit is een draad met een brede strook van 24 of 20 contacten die in twee rijen zijn gerangschikt. Het is verbonden met de overeenkomstige connector van het bord en u kunt het niet "omgekeerd" aansluiten, de schuine toetsen in het blok zullen interfereren. Steek het voorzichtig in de connector en duw voorzichtig totdat de vergrendeling op de schoen vastklikt.

Stap 3

Sluit de stroomkabel van de processor aan. Het heeft een 4- of 8-pins connector en een socket voor de processor.

Stap 4

Nu is het moeilijkste om bedieningsknoppen en sensoren aan te sluiten op het moederbord, het zogenaamde "frontpaneel". Dit lijkt moeilijk vanwege het feit dat de connectoren van verschillende sensoren en knoppen hetzelfde zijn, en het is heel gemakkelijk om ze te verwarren. Zoek, om fouten te voorkomen, de plaats in de handleiding van het moederbord voor het bedradingsschema van het voorpaneel. Sluit de draden aan volgens de instructies. Opgemerkt moet worden dat u de aan / uit- en reset-knoppen kunt aansluiten zonder de polariteit te observeren, in tegenstelling tot de stroom- en harde schijfactiviteitssensoren, waar polariteit verplicht is.

Aanbevolen: