Moederbord: Hoe Het Correct Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Moederbord: Hoe Het Correct Aan Te Sluiten
Moederbord: Hoe Het Correct Aan Te Sluiten

Video: Moederbord: Hoe Het Correct Aan Te Sluiten

Video: Moederbord: Hoe Het Correct Aan Te Sluiten
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over processors en moederborden 2024, April
Anonim

Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. Het is in feite een verbindende schakel tussen alle apparaten die deel uitmaken van de architectuur van de systeemeenheid, aangezien ze sluiten er allemaal op aan. Deze functie maakt het vervangen van het moederbord een lang en vervelend proces dat maximale aandacht, concentratie en terughoudendheid vereist. Het vervangingsproces zelf lijkt niet bijzonder moeilijk, maar toch zitten er een groot aantal nuances en valkuilen in.

Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van een computer
Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van een computer

Noodzakelijk

  • Kruiskopschroevendraaiers in verschillende maten
  • Koelpasta
  • Microvezeldoek

instructies:

Stap 1

Een moederbord kiezen. Bij het kiezen van een nieuw moederbord voor uw bestaande apparaten moet u rekening houden met de volgende elementen: 1. Processor-aansluiting.

2. Video-adapterconnector.

3. Model van willekeurig toegankelijk geheugen.

4. Type harde schijf aansluiting.

5. Het aantal PCI-poorten.

Schrijf al deze parameters op (vijfde indien nodig) en koop een moederbord dat aan al je eisen voldoet.

Functionele bordmat
Functionele bordmat

Stap 2

Het oude moederbord verwijderen. Verwijder de linkerklep van de systeemeenheid. Koppel alle apparaten los van het moederbord en verwijder ze. Het moeilijkste is het verwijderen van de processor en zijn koellichaam. Let op: raak de processorpinnen niet met uw handen aan en breng in het geval van het wissen van koelpasta een nieuwe aan bij het aansluiten op een nieuw moederbord. Schakel de stroom naar het moederbord uit (meestal twee lussen). Verwijder alle schroeven waarmee het moederbord aan de systeemeenheid is bevestigd en verwijder het oude moederbord.

Stap 3

Installeer het nieuwe moederbord en schroef het stevig op de doos met de schroeven. Sluit de stroom aan op het moederbord en vervolgens op alle apparaten die je op voorraad hebt. Let op een paar punten: 1. Als u meerdere RAM-strips hebt, sluit u dezelfde strips aan op connectoren van dezelfde kleur. Dit verbetert de prestaties van het RAM-geheugen.

2. Maak bij het aansluiten van de processor geen fout met de locatie ten opzichte van de socket.

3. Als uw harde schijf van IDE-formaat is en het nieuwe moederbord met SATA werkt, is het mogelijk om een harde schijf op dvd-kabels aan te sluiten.

Aanbevolen: