Hoe Ventilatoren Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Ventilatoren Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Hoe Ventilatoren Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Ventilatoren Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Ventilatoren Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, April
Anonim

Extra ventilatoren zijn geïnstalleerd in de computersysteemeenheid om oververhitting van bepaalde apparatuur te voorkomen. Je moet de juiste koeler kiezen om dit apparaat stabiel te laten werken en voldoende koeling te bieden.

Hoe ventilatoren op het moederbord aan te sluiten?
Hoe ventilatoren op het moederbord aan te sluiten?

Het is nodig

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het type ventilatormontage. Open hiervoor de systeemeenheid en onderzoek visueel de mogelijke opties voor het installeren van de koeler. Meestal worden schroeven of lijm gebruikt. De laatste optie is alleen geschikt om de ventilator op de radiator aan te sluiten, omdat het ten strengste verboden is om de koeler op de microschakelingen te lijmen.

Stap 2

Selecteer nu het ventilatorvermogen. Ontdek de rotatiesnelheid van de bladen. Deze parameter is direct afhankelijk van de mate van koeling van het apparaat waarop deze koeler wordt bevestigd. In de regel is er slechts één ventilator op het moederbord aangesloten, die op het koellichaam van de centrale processor is geïnstalleerd. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van uw computer, dus kies een voldoende krachtige koeler.

Stap 3

Bepaal het type stroomaansluiting voor de geselecteerde ventilator. Het moederbord moet connectoren hebben met 2, 3 of vier pinnen. Als het moederbord geen vrije connectoren heeft om een ventilator aan te sluiten, kies dan een ander apparaat, bijvoorbeeld een videokaart, waarop je een koeler kunt aansluiten.

Stap 4

Bevestig de ventilator aan het CPU-koellichaam. Onthoud dat beide bovenstaande apparaten meestal als kit worden verkocht. Als je alleen een ventilator hebt gekocht, zorg er dan voor dat deze goed is vastgemaakt. Als het falen van de koeler niet tijdig wordt gedetecteerd, kan dit leiden tot schade aan de centrale processor.

Stap 5

Sluit de stroom aan op de ventilator. Zet je computer aan en zorg dat de koeler stabiel staat. Na het laden van het besturingssysteem, installeer het SpeedFan-programma en voer het uit.

Stap 6

Kijk naar de temperatuurmetingen van de sensor die op de centrale processor is geïnstalleerd. Als de temperatuur te hoog is, verhoog dan de snelheid van de messen. Sluit het programma niet af om periodiek de staat van de CPU te kunnen beoordelen.

Aanbevolen: