Hoe Een Knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Hoe Een Knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Video: case openen en moederbord plaatsen 2024, April
Anonim

Wanneer een moederbord op een computer kapot gaat, moet het worden vervangen: verwijder het oude moederbord, koppel alle pc-componenten los en installeer een nieuwe. Maar om de computer in te schakelen, moet u eerst de aan/uit- en herstartknoppen aansluiten. In dit geval is het belangrijk om alle contacten correct aan te sluiten, anders start de pc gewoon niet.

Hoe een knop op het moederbord aan te sluiten?
Hoe een knop op het moederbord aan te sluiten?

Het is nodig

Computer, moederbord

instructies:

Stap 1

De technische documentatie voor het moederbord helpt bij het aansluiten van de stroom- en herstartknoppen van de computer, evenals de werkingsindicator van de harde schijf. Als u geen instructies voor uw moederbord heeft, download dan de handleiding van de website van de fabrikant. Het moederbordmodel is op het bord zelf geschreven. Schrijf het gewoon op, ga naar de website van de fabrikant en vervolgens - naar het gedeelte "Documentatie". Voer vervolgens de naam van het moederbord in en u ontvangt een lijst met documentatie voor uw model. Er is zeker een diagram van het moederbord tussen de documenten.

Stap 2

Bekijk het schema van het moederbord. Alle knoppen zijn aangesloten op de FRONT_PANEL connector. Deze bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het moederbord. Zoek met behulp van het moederborddiagram de PWR SW-connector op FRONT_PANEL. Dit is de knop voor de stroomaansluiting van de computer. De draden die moeten worden aangesloten op de connectoren van de FRONT_PANEL-connector zijn gelabeld. Zoek de draad met het label POWER en sluit deze aan op de PWR SW. Zoek verder op het moederbord naar Reset Sw en sluit dienovereenkomstig de Reset-draad aan op deze connector.

Stap 3

Wanneer de hoofdknoppen zijn aangesloten, sluit u de rest aan: stroomindicator van het moederbord, microfoon. Het belangrijkste is om in fasen te handelen. De volgorde van het aansluiten van extra knoppen kan willekeurig zijn. Stem gewoon de connectoren op de FRONT_PANEL-connector af op de gewenste draden. Zo sluit je alle apparaten aan.

Stap 4

Wanneer alles is aangesloten, sluit u de voedingsdraden aan op het moederbord. Zet uw computer aan. Als alles goed is gegaan, zou het moeten beginnen. Wacht tot het besturingssysteem is geladen en start de pc opnieuw op met de knop op de systeemeenheid. Als het opnieuw opstart, heb je deze knop correct aangesloten.

Stap 5

Als de computer niet opstart, controleer dan zorgvuldig de verbinding en corrigeer eventuele fouten indien nodig. Zelfs als je iets verkeerd hebt gedaan, zal je computer niet kapot gaan.

Aanbevolen: