Een Wachtwoord Op Wifi Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Wifi Zetten
Een Wachtwoord Op Wifi Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Wifi Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Wifi Zetten
Video: Wifi-naam en wachtwoord veranderen modem/router + Gast Wifi creëren 2024, Mei
Anonim

De eerste prioriteit bij het opzetten van een draadloos netwerk is het instellen van een wachtwoord en coderingsalgoritme voor de router. Hierdoor hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over de veiligheid van het verkeer, vertrouwelijkheid van verzonden gegevens en informatiebeveiliging.

Een wachtwoord op wifi zetten
Een wachtwoord op wifi zetten

Er zijn enorm veel routers van verschillende fabrikanten op de markt, waardoor we geen enkel algoritme kunnen afleiden voor het instellen van een wachtwoord voor een veilige wifi-verbinding. De aandacht van gebruikers wordt echter geboden door een procedure voor het instellen van een wachtwoord op verschillende veelgebruikte routers, wat zal helpen om de informatie samen te vatten en de juiste uitweg te vinden.

Om te beginnen met het configureren van een router van een willekeurig model, voert u het bijbehorende IP-adres in de adresbalk van de internetbrowser in, waarna een venster voor inloggen op de apparaatsoftware op het scherm verschijnt. Vervolgens moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden invoeren, waarna u kunt beginnen met het instellen van de parameters.

Routers gebruiken verschillende beveiligingsmodi, maar voor de meeste gebruikers zal "WPA2-PSK" optimaal zijn, waarbij bij het verbinden een sleutel wordt gevraagd die ten minste acht tekens bevat: cijfers of Latijnse letters. Het is belangrijk om te weten dat bij het opzetten van een verbinding op een mobiel apparaat of laptop, de juiste coderingsmodus moet worden ingesteld in de parameters.

Voor D-Link-routers

De ingang van het routerbesturingsmenu bevindt zich op 192.168.0.1. Met de D-link router is eenvoudig een wachtwoord in te stellen voor een wifi-verbinding. In het zijmenu moet u de groep "Wi-Fi" selecteren en vervolgens - "Beveiligingsinstellingen". De waarde in het item "Netwerkauthenticatie" moet worden geselecteerd "WPA2 PSK", en in het veld "PSK-coderingssleutel" een wachtwoord instellen voor de wifi-verbinding en vervolgens de instellingen opslaan.

Voor Edimax-routers

De ingang van het routerbesturingsmenu bevindt zich op 192.168.2.1. Druk in het navigatiemenu op de knop "Basisinstellingen" en selecteer het item "Draadloos netwerk". In de lijst die is geopend, moet u "Beveiligingsinstellingen" selecteren en op de knop "Volgende" klikken. Selecteer in het verschenen bedieningsmenu het vereiste coderingstype in de vervolgkeuzelijst "Codering" en zet de tuimelschakelaar "WPA BCC" in de positie "WPA2 AES". De waarde van de verbindingssleutel moet worden ingevoerd in het veld "Toegangssleutel", nadat u eerder de waarde "Wachtzin" als "Toegangssleutelindeling" hebt geselecteerd en de instellingen hebt opgeslagen.

Voor Asus-routers

De ingang van het routerbesturingsmenu bevindt zich op 192.168.1.1. De navigatiebalk bevindt zich in de linkerzijbalk en ziet eruit als een verkenner. Nadat u de groep "Draadloos" hebt geopend, moet u naar het tabblad "Interface" gaan en een waarde instellen voor de parameter "Beveiligingstype" door het gewenste coderingstype te selecteren. De parameters "Security option" en "Encryption" moeten worden ingesteld op "Automatic", en voer in het veld "PSK Phassphrase" de waarde van de authenticatiesleutel in, waarna de instellingen moeten worden opgeslagen.

Voor Tenda-routers

De ingang van het routerbesturingsmenu bevindt zich op 192.168.0.1. Open in het navigatievenster het item "Draadloze installatie" en ga naar het tabblad "Draadloze beveiliging". Er verschijnt een menu in het geopende venster met een vervolgkeuzelijst naast het item "Beveiligingsmodus". Daarin moet u het gewenste type codering selecteren en in het veld "Wachtwoord" de bijbehorende sleutelwaarde invoeren. Na het voltooien van de bovenstaande stappen, moet u de instellingen opslaan.

Aanbevolen: