Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten
Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten

Video: Tech Tip: How to set a password on a USB stick 2022, December
Anonim

Het gemak van flashdrives en hun brede beschikbaarheid heeft een keerzijde - flashdrives kunnen zeer belangrijke informatie bevatten en vanwege hun compactheid en kleine formaat gaan ze gemakkelijk verloren. Een verloren of gestolen flashdrive kan in handen vallen van indringers en de veiligheid van uw vertrouwelijke informatie - persoonlijke bestanden, werk- en opleidingsdocumenten, rapporten en nog veel meer - komt in gevaar. U kunt informatie op een flashstation beveiligen met een wachtwoord.

Een wachtwoord op een USB-flashstation zetten
Een wachtwoord op een USB-flashstation zetten

instructies:

Stap 1

Om een ​​beschermend wachtwoord op een USB-flashstation in te stellen, hebt u een extra programma nodig waarmee u gegevens op verwisselbare media kunt coderen en beveiligen. Een voorbeeld van zo'n programma is USB Safeguard.

Stap 2

Met dit gratis en eenvoudige hulpprogramma, geschikt voor alle schijven tot 16 GB, kunt u uw flashdrive beveiligen met een wachtwoord, zonder dat niemand de informatie op de flashdrive kan zien.

Stap 3

Na het downloaden van het programma USB Safeguard kopieert u het direct naar de hoofdmap van de flashdrive, waarna u het programma van uw computer kunt verwijderen.

Stap 4

Voer het programma uit op de USB-stick. Ze zal je vragen om een ​​wachtwoord in te voeren - denk erover na zodat het wachtwoord echt complex en moeilijk te raden is. Schrijf het op een veilige plaats waar niemand anders toegang toe heeft en voer het wachtwoord in dat je hebt aangemaakt in het programmavenster. Bevestig het wachtwoord en klik op OK.

Stap 5

Vanaf dit moment worden de gegevens op uw flashdrive met voldoende kwaliteit versleuteld zodat niemand deze kan hacken. De enige manier om de informatie op de schijf te openen, is een wachtwoord, dus probeer het niet te vergeten of te verliezen - anders wordt de flashdrive niet alleen ontoegankelijk voor de overvallers, maar ook voor jou.

Stap 6

U kunt ook complexere beveiligingsmethoden gebruiken en met een wachtwoord niet de hele USB-flashdrive coderen, maar slechts enkele van de mappen en mappen. Dit vereist meer functierijke programma's.

Populair per onderwerp