Hoe Te Leren Programmeren Vanaf Het Begin

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Programmeren Vanaf Het Begin
Hoe Te Leren Programmeren Vanaf Het Begin

Video: Hoe Te Leren Programmeren Vanaf Het Begin

Video: HOE LEER JE PROGRAMMEREN? | Programmeren voor beginners (2020) 2022, November
Anonim

Als u videogames, smartphone-apps of internetsites wilt maken, moet u leren programmeren. Er zijn talloze verschillende programmeertalen, maar ze hebben allemaal de neiging om gemeenschappelijk te werken.

Hoe te leren programmeren vanaf het begin
Hoe te leren programmeren vanaf het begin

Bepaal je doel

Het leren van een programmeertaal is best een interessante activiteit, maar voordat je aan het leerproces begint, moet je een duidelijk doel formuleren. Voor welke doeleinden heb je kennis van een programmeertaal nodig? Misschien wil je webprogrammeur, ontwikkelaar van flashgames worden of iPhone-applicaties schrijven.

Selecteer programmeertaal

Het wordt aanbevolen om te beginnen met leren programmeren met C#-talen. Dit zijn basistalen, ze vertegenwoordigen een bepaalde industriestandaard voor programmeren, hun kennis wordt beschouwd als een must voor elke professionele programmeur. Begin uw leercurve niet met een programmeertaal als Java. Hun syntaxis lijkt misschien overdreven verwarrend voor u. C # is misschien te ingewikkeld voor sommige beginnende programmeurs, in dat geval kun je beginnen met leren met Python, wat ook een goede basis is voor beginners.

Het kan ongeveer een jaar duren om de basisprincipes van programmeren te leren. Je leert de eigenaardigheden van procedureel en objectgeoriënteerd programmeren, de principes van het werken met binaire bomen, arrays, lijsten, enz. Pas nadat je de basis hebt geleerd, ga je verder met moeilijkere taken.

Bezoek de sites van ontwikkelaars van programmeertalen, bestudeer de documentatie. Zorg ervoor dat je chat op de programmeursforums, ze beantwoorden meestal de meeste vragen van de nieuweling.

Wiskunde

Als je wilt leren programmeren, hoef je alleen maar wiskunde te kennen. Tijdens het werk moet je een groot aantal problemen onder ogen zien die niet kunnen worden opgelost zonder de basis van deze wetenschap te kennen. Er is een groot aantal wiskundige vergelijkingen, systemen en theorieën (Fourier-reeksen, Fibonacci-getallen, enz.) die het programmeerproces aanzienlijk vereenvoudigen.

Leren houdt niet op

De evolutie van programmeertalen staat niet stil, hun ontwikkeling gaat door. Probeer zoveel mogelijk literatuur te lezen over het gebied van programmeren waarin je van plan bent te gaan werken. Zoek altijd naar alternatieve manieren om problemen die zich voordoen op te lossen, dit zal u helpen om de efficiëntie van de code die u maakt voortdurend te verbeteren. Praat met professionele programmeurs, zij zullen altijd kunnen adviseren hoe om te gaan met een bepaald probleem. Het lezen van de codes van hun programma's zal ook van groot voordeel voor u zijn.

Het is onmogelijk om altijd alles in gedachten te houden. Voel je vrij om de programmeertaalreferentie te gebruiken.

Programmeertaken, hoe eenvoudig ze ook zijn, worden nooit in één klap opgelost. Ze vereisen altijd de ontwikkeling van het juiste algoritme van acties dat effectief is in een bepaalde specifieke situatie. Het vinden van optimale algoritmen vereist constante oefening en training. Probeer vaker kleine programmeerproblemen op te lossen (je kunt ze vinden op gespecialiseerde sites), dit zal je helpen om geleidelijk je vaardigheden op dit gebied aan te scherpen.

Populair per onderwerp