Hoe Te Leren Programmeren In Delphi

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Programmeren In Delphi
Hoe Te Leren Programmeren In Delphi

Video: Hoe Te Leren Programmeren In Delphi

Video: Hoe Te Leren Programmeren In Delphi
Video: HOE LEER JE PROGRAMMEREN? | Programmeren voor beginners (2020) 2024, Mei
Anonim

Delphi is een van de meest bekende en populaire programmeertalen. Het is zeer intuïtief en begrijpelijk, handig om snel de benodigde programma's te schrijven. U kunt er in zeer korte tijd de basis van programmeren op leren.

Hoe te leren programmeren in Delphi
Hoe te leren programmeren in Delphi

instructies:

Stap 1

De objectgeoriënteerde programmeertaal Delphi is gebaseerd op de Object Pascal-taal. Borland heeft het aanzienlijk verbeterd en een handige Borland Delphi-programmeeromgeving gecreëerd. Het was deze omgeving die Delphi zo populair maakte. Zelfs een beginner kan ermee beginnen met programmeren, waarbij hij de basis van de taal onder de knie krijgt terwijl hij een programma maakt.

Stap 2

Om te kunnen werken heb je de Borland Delphi 7 programmeeromgeving nodig, je kunt deze vinden op het net. Download het programma, installeer. Na het starten ziet u Form1 - dit is een sjabloon voor de interface van de toekomstige applicatie. Bovenaan het programmavenster bevindt zich een palet met componenten, u kunt ze eenvoudig met de muis naar het formulier slepen. Dit is hoe u knoppen, tekstvakken en meer kunt maken.

Stap 3

De grootte van het formulier, zoals knoppen, kan worden gewijzigd. Geef de vorm de afmetingen die je nodig hebt door simpelweg de randen met de muis te slepen. Geef de knoppen namen. Om dit te doen, selecteert u het en voert u in het linkerdeel van het venster in de regel Bijschrift de gewenste tekst in. Op dezelfde manier kunt u de namen van alle elementen wijzigen.

Stap 4

Door op de groene pijl te klikken, start u het gemaakte programma en kunt u zien hoe het eruit zal zien. Maar de knoppen werken nog niet. Om ervoor te zorgen dat ze hun functies kunnen uitvoeren, moet u gebeurtenishandlers voor hen schrijven, dat wil zeggen, u specificeert wat er moet gebeuren als de knop wordt ingedrukt.

Stap 5

Sluit het actieve programma en dubbelklik vervolgens op een willekeurige knop op het formulier. Het code-editorvenster wordt geopend en u moet de gewenste regel erin invoeren. Welke hangt af van wat er moet gebeuren als de knop wordt ingedrukt. Het is in dit stadium dat je een Delphi-leerboek moet pakken en zelf leren programmeren, dat wil zeggen code schrijven.

Stap 6

De handigste manier om Delphi te leren is met specifieke voorbeelden. Hier kunt u een geïllustreerd leerboek voor beginners downloaden: https://gluk.webhost.ru/programs/delphi7.chm. Op deze pagina kun je een video bekijken over het maken van een eenvoudige teksteditor op Delphi:

Stap 7

Het is niet alleen belangrijk om Borland Delphi te leren gebruiken en de vereiste code te kunnen schrijven. Het is noodzakelijk om vanaf het begin te wennen aan de juiste programmeerstijl, dit is erg belangrijk. Bepaal eerst wat voor soort programma je nodig hebt, wat het moet doen, welke interface het moet hebben. Maak vervolgens een algoritme voor zijn werk, dat wil zeggen, noteer de punten, wat er moet gebeuren en hoe. Een goed ontworpen algoritme zal u veel tijd besparen en u in staat stellen een goed programma te maken.

Stap 8

Het voltooide algoritme moet worden vertaald in de codetaal. Zorg ervoor dat u opmerkingen in de code invoegt, anders zult u na een tijdje de programmacode nauwelijks meer kunnen begrijpen. Heb daarom geen spijt van de tijd voor opmerkingen, bij het compileren van het programma worden ze nog steeds verwijderd en zullen ze alleen in de broncode aanwezig zijn.

Stap 9

Voeg altijd foutbehandelaars toe aan uw code - het programma moet weten wat het moet doen als er iets misgaat. Als er geen foutafhandeling is, wordt het programma abnormaal beëindigd met het verschijnen van het bijbehorende venster.

Stap 10

Zorg ervoor dat u het programma test op verschillende abnormale situaties. Doe wat de gebruiker ermee kan doen. Vind fouten en herstel ze. Pas nadat het programma grondig is getest, kunt u het overdragen aan gebruikers.

Aanbevolen: