Hoe Radiostations Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Radiostations Te Programmeren
Hoe Radiostations Te Programmeren

Video: Hoe Radiostations Te Programmeren

Video: Hoe Radiostations Te Programmeren
Video: How to scan digital TV and analog TV on LG 55UJ63 Smart TV 2024, April
Anonim

Op moderne radiostations worden de werkfrequenties alleen ingesteld door af te stemmen via een computer. Hiervoor zijn interfacekabels nodig die geschikt zijn voor een bepaald model van de portofoon en de bijbehorende software, die zijn ontwikkeld door de bedrijven die de radiostations produceren. Tegenwoordig kunnen ze bijna allemaal worden geprogrammeerd om achtergrondverlichting, stroom te schakelen.

Hoe radiostations te programmeren
Hoe radiostations te programmeren

instructies:

Stap 1

Radio's van verschillende fabrikanten zijn over het algemeen vergelijkbaar in tuning, verschillen in sommige details, dus laten we een Kenwood-merk als voorbeeld nemen. Om het te programmeren, downloadt u vooraf de nodige hulpprogramma's en kopieert u deze naar verwisselbare media.

Stap 2

Sluit vervolgens het radiostation aan op de computer via een speciale poort of een optionele kabelgeleider. De COM-poort moet eerst correct worden geconfigureerd, aangezien: COM 1- of COM2-poortopties kunnen worden gebruikt. Installeer hiervoor het stuurprogramma voor de adapterkabel die op de computer wordt gebruikt, sluit deze aan en ga naar het configuratiescherm.

Stap 3

Selecteer achtereenvolgens de mappen "Systeem", "Apparaten", "Apparaatbeheer", selecteer vervolgens COM- en LPT-poorten en vervolgens Prolific USB-to-Serial Comm Port. Ga naar de eigenschappen van deze functie en ga naar "Poortparameters", vervolgens naar de map "Geavanceerd", "COM-poortnummer", waarin u op COM 1 of COM2 drukt en de bewerking bevestigt (OK). Daarna kunt u de voor de programmering benodigde radiozender op de computer starten.

Stap 4

Om naar het gewenste menu te gaan, drukt u op de alt-toets, waarna u de pijlen kunt bedienen. Stem eerst het lopende programma af op een specifiek radiostation door achtereenvolgens op de toetsen Alt, Model en Enter te drukken en met de spatiebalk het gewenste model en de frequentielimieten te selecteren. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, drukt u op "Enter".

Stap 5

Ga vervolgens naar het menu met Programmeren en Lezen van radio terwijl de radio is ingeschakeld. Het gelanceerde programma leest de gegevens van het radiostation in, waarna u de frequenties kunt invoeren die nodig zijn om de bestaande te vervangen.

Stap 6

Als alle frequenties al zijn ingevoerd, drukt u achtereenvolgens op alt="Image" en Write to radio. Zo werden alle benodigde kanalen in de radio geprogrammeerd. Om de radio veilig uit te zetten, drukt u achtereenvolgens op alt, File en exit, waarna de uitgeschakelde radio kan worden losgekoppeld van de computer.

Aanbevolen: