Hoe Een Computeruitschakeling Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computeruitschakeling Te Programmeren
Hoe Een Computeruitschakeling Te Programmeren

Video: Hoe Een Computeruitschakeling Te Programmeren

Video: Niko Home Control Programmatie - Basisacties 2022, December
Anonim

Om het afsluiten van een computer met een Windows-besturingssysteem te programmeren, hoeft u geen extra software te installeren. U hoeft hiervoor niet eens een programmeur te zijn - alle noodzakelijke acties worden uitgevoerd met behulp van standaard systeemtools.

Hoe een computeruitschakeling te programmeren
Hoe een computeruitschakeling te programmeren

instructies:

Stap 1

Gebruik het hulpprogramma voor afsluiten om het afsluiten van de computer te programmeren. Deze opdracht moet worden ingevoerd in de opdrachtregelinterface, dus druk tegelijkertijd op de win + r-toetsen, typ cmd en druk op enter om deze interface te openen.

Stap 2

Als u na enige tijd het afsluiten van de computer moet plannen, typt u in de opdrachtregel de opdracht zelf en twee extra schakelaars: shutdown -s -t. Hier betekent de -s-schakelaar afsluiten, en de -t-schakelaar - de vertraging in de uitvoering van het programma en daarvoor moet u het vertragingstijdsinterval in seconden invoeren na een spatie. Een pauze van twee uur komt bijvoorbeeld overeen met het getal 60 * 60 * 2 = 7200. Druk vervolgens op de enter-toets en de uitschakeltijd begint.

Stap 3

Als u de computer op een bepaald tijdstip van de dag moet afsluiten, moet u het at-commando gebruiken. Als parameters moet u de uitvoeringstijd en de opdrachtregel doorgeven, die shutdown -s zal zijn. Het kan er bijvoorbeeld zo uitzien: om 23:15 shutdown -s.

Stap 4

Gebruik de Windows Taakplanner als u een regelmatige (dagelijkse, wekelijkse, etc.) uitschakeling van uw computer moet programmeren. Om het te starten, drukt u op de win-toets, opent u het gedeelte "Alle programma's" in het OS-menu, gaat u naar de subsectie "Standaard" en selecteert u vervolgens in het gedeelte "Service" de regel "Geplande taken".

Stap 5

Dubbelklik op de regel Taak toevoegen en er wordt een wizard gestart om u te helpen bij het plannen van een afsluiting.

Stap 6

Klik op de knop "Volgende" in het eerste venster van de wizard en klik in de volgende op de knop "Bladeren", ga naar de systeemmap van het besturingssysteem - meestal wordt dit Windows genoemd. Open de Windows32-map erin, zoek het bestand shutdown.exe en klik op de knop "Openen".

Stap 7

Selecteer de frequentie van het afsluitprogramma door het bijbehorende vakje aan te vinken. Klik op de knop Volgende en specificeer de tijd van de dag voor deze taak.

Stap 8

Klik op de knop "Volgende" en voer tweemaal het wachtwoord in van de gebruiker namens wie de opdracht shutdown moet worden uitgevoerd.

Stap 9

Klik nog een laatste keer op de knop "Volgende", vink het vakje "Geavanceerde opties instellen" aan en klik op de knop "Voltooien". De wizard maakt een taak aan en voltooit zijn werk, en het scherm toont het eigenschappenvenster van deze taak, waar u in het veld "Uitvoeren" de schakeloptie -s moet toevoegen aan het item dat het bevat.

Stap 10

Sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK te klikken. Hiermee is de programmeerprocedure voor het regelmatig afsluiten van de computer voltooid.

Populair per onderwerp