Hoe Te Doen Zonder Een Muis?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Doen Zonder Een Muis?
Hoe Te Doen Zonder Een Muis?

Video: Hoe Te Doen Zonder Een Muis?

Video: Hoe Te Doen Zonder Een Muis?
Video: Muizen in huis, hoe erg is het en hoe kom je er van af? 2024, Mei
Anonim

Vrijwel alle handelingen die de gebruiker met de muis uitvoert bij het besturen van een computer kunnen worden vervangen door sneltoetsen of navigatietoetsen. Er zijn echter honderden van dergelijke combinaties en het onthouden ervan in het geval van een dringende noodzaak om het zonder muis te doen is niet de beste oplossing. Gelukkig bieden moderne besturingssystemen de mogelijkheid om de muisaanwijzer vanaf het toetsenbord te bedienen.

Hoe te doen zonder een muis?
Hoe te doen zonder een muis?

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows 7 of Vista

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows 7 of Vista gebruikt, drukt u op de sneltoetsen Alt = "Afbeelding" + Shift + NumLock om toetsenbordcursorbesturing in te schakelen. U hoort een pieptoon en vervolgens kunt u de muisaanwijzer verplaatsen met de toetsen op het extra toetsenbord.

Stap 2

Op de knoppen van het numerieke toetsenbord staan, naast cijfers, ook pijlen die de bewegingsrichting van de cursor aangeven - laat u daardoor leiden. Gebruik ook de cijfertoetsen 7 (links en omhoog), 9 (rechts en omhoog), 3 (rechts en omlaag), 1 (links en omlaag) om de aanwijzer diagonaal te verplaatsen. In plaats van met de linkermuisknop te klikken, drukt u op de cijfertoets 5.

Stap 3

In de instellingen van deze functie is standaard een zeer langzame cursorbewegingssnelheid ingesteld. Om het te wijzigen en andere instellingen te configureren, opent u de juiste applet van het configuratiescherm. De eenvoudigste manier om dit te doen is wanneer u toetsenbordbediening inschakelt - wanneer u op de toetsencombinatie alt="Image" + Shift + NumLock drukt, verschijnt er een dialoogvenster op het scherm waarin u uw keuze moet bevestigen. Het bevat ook een link met de tekst "Ga naar het Toegankelijkheidscentrum om de sneltoets uit te schakelen" - gebruik deze om naar de gewenste instellingen te gaan. Zonder een muis te gebruiken, kunt u dit als volgt doen: houd de Shift-toets ingedrukt en druk eenmaal op Tab zonder deze los te laten. Druk vervolgens op de spatiebalk en de gewenste applet verschijnt op het scherm.

Stap 4

U kunt deze instellingen ook openen vanuit het hoofdmenu: druk op Win, typ "uka", gebruik de pijl-omlaag om naar de link "Bedien de aanwijzer vanaf het toetsenbord" in de lijst met zoekresultaten te gaan en druk op Enter.

Stap 5

Vouw het venster uit naar volledig scherm - druk op de combinatie alt="Afbeelding" + spatie, gebruik de pijl-omlaag om naar het item "Uitvouwen" in het menu dat wordt geopend te gaan en druk op Enter. Gebruik de sneltoetsen Shift en Tab om naar de instelling Snelste snelheid in het appletvenster te navigeren en verplaats de aanwijzer helemaal naar rechts met de rechterpijltoets. Druk vervolgens op de Tab-toets om naar de volgende instelling te gaan - "Versnelling" - en doe hetzelfde ermee.

Stap 6

Druk nogmaals op Tab en druk op de spatiebalk in het volgende veld om het selectievakje aan te vinken. Deze instelling maakt het versnellen of vertragen van de cursorbeweging mogelijk bij het indrukken van de Ctrl- en Shift-toetsen.

Stap 7

Op dezelfde manier, door de punten te bewegen met behulp van de Tab- (omlaag) en Shift + Tab (omhoog)-toetsen, vinkt u het vakje (spatiebalk) aan in het selectievakje "Besturing van de muisaanwijzer vanaf het toetsenbord inschakelen". Ga vervolgens naar de knop OK en druk erop met de Enter-toets. Windows denkt een paar seconden na en sluit de applet, waarna het verplaatsen van de muisaanwijzer met de toetsen op het extra toetsenbord vrij snel gaat.

Aanbevolen: